Secondary menu


Kiemelt cikkek

Adj Isten Szatmárban! - Mátyás király közeli udvarában

SzamosFeszt Mátyás király és a reneszánsz emlékévét ünnepeljük 2018-ban - Hunyadi király születésének 575. és trónra lépésének 560.  évfordulóját. Cégénydányád az Adj Isten Szatmárban! - Mátyás király közeli udvarában elnevezésű programsorozattal csatlakozik ehhez a nagyszabású eseményhez. A Szamos menti falu méltó módon szeretne ünnepelni és bekapcsolódni ebbe a rangos esemény-sorozatba.

A Nyíregyházi Kutyaklub idei első találkozója

Pünkösdkor, 2018.május 20-án találkoznak először a nyíregyházi kutyások, méghozzá a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete kiképzőpályáján.

Hulladékszállítás Pünkösdkor Nyíregyházán

A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2018. május 21. napján (Pünkösd hétfőn), a hulladékszállítás a megszokott járatrend szerint történik.
 

Fiókaköszöntő odúles a nyíregyházi Sóstói-erdőben

Az E-misszió Egyesület 2018 május 5-én, szombaton délelőtt madárfióka- odúlesre várja az érdeklődőket a Sóstói-erdőbe. Az Egyesület munkatársai mindenkit szívesen látnak, akit érdekelnek a mogyorós pelék és az erdő madárvilága, és szívesen segíti a természetvédelmi tevékenységeket. Indulás 9:00-kor az Erdei Tornapályától.

Változik a parkolás rendje május 1-től

2018. május 1-től változik a parkolási rend azokon a túlterhelt, jellemzően fizetős zónák mellett található belvárosi területeken, ahol a nagy számú parkoló autó szinte ellehetetleníti az ott élők közlekedését, és normális életvitelét. A szabályozás szerint azokon a területeken fizetőssé tehető a parkolás, ahol a telítettség meghaladja a 70%-ot. A hatásvizsgálatok szerint a jelenleg bevont utcák mindegyikében jelentősen meghaladja a parkoló autók száma a küszöbértéket. Egyes területeken eléri a 98%-os szintet.

A Szabadtéri Színpad nyár végén nyílik!

Ma jelentették be, hogy 2018. augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Benczúr Gyula téren.


Galériák

A balek (A HÜLYÉJE) Nyíregyházán

A balek (A HÜLYÉJE) Nyíregyházán 2018. április 28-án mutatták be a nyíregyházi Móricz zsigmond Színház Nagyszínpadán Georges Feydeau vígjátékát. A darab nyíregyházi bemutatója Závada Péter friss humorú, kortárs szemléletű szövegváltozata alapján készült. Magukon (is) nevetni tudó felnőtteknek bátran ajánljuk ezt a különleges előadást.

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

A pályán jobb a Nyíregyháza!

A pályán jobb a Nyíregyháza!A Betonút-NRK-Nyíregyháza 3:0-ra nyert a TEVA-Gödöllői RC ellen a női NB I Liga Kiemelt-csoportjában, az alapszakasz 20. fordulójában. A két csapat jövő pénteken, a Magyar Kupa elődöntőjében ismét találkozik egymással. Képgaléria a mérkőzésről, kattintson ide!

A női NB I Liga Kiemelt-csoport alapszakaszának utolsó rangadóját játszották szerda este Nyíregyházán. A Gödöllő számára már semmilyen téttel nem bírt a meccs, hiszen a vendégcsapat negyedik helye már biztos. A szabolcsiak számára azért volt fontos a győzelem, hogy az elődöntőben pályaelőnnyel rendelkezzen a Vasas ellen (feltéve persze, hogy a papírformának megfelelően mindkét csapat bejut a négy közé).

A kulisszák mögött sportdiplomáciai csatározások zajlanak a két klub között, hiszen a Nyíregyháza edzője, Ludvig Zsolt lemond a válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, ha a Magyar Röplabda Szövetség Ügyvezető Testülete Körösfői László, a Gödöllői RC elnökségi tagja vezetésével elfogadja a gödöllői klub fellebbezését a versenynaptár módosításáról! Nem elhanyagolható, hogy információink szerint egy harmadik élcsapat pedig nem engedné el a játékosait a nemzeti együttesbe, ha a csütörtöki ülésen a májusi döntő ötletét támogatnák a sportvezetők. És a slusszpoén: a szerdai meccs első játékvezetője az ügyben szintén érintett MRSZ Versenybizottság vezetője, Elsik István volt.

A gödöllőieknél a három kubai közül pályára lépett az ütő, Natali Grinan Vera, valamint a feladó, Lisandra Pelicie Kerton. A másik támadójátékos, Noralvis Aguilera Yenisley Ferguson nem volt benevezve a meccsre, a kispadról figyelte társait. Tanulmányi elfoglaltság miatt hiányzott a liberó, Kötél Dóra is, őt ezúttal Mészöly Bianka pótolta. Érdekesség, hogy legutóbb december 16-án játszott Nyíregyházán a Gödöllő. Akkor simán nyertek a hazaiak (3:0), s a vendégeknél csak Csengeri Petra és Gombai Melinda szerepelt azok közül, akik ezúttal be lettek nevezve a találkozóra.

Gombai Melinda szerzett vezetést a látogatóknak, Merkószki Tünde azonnal egyenlített, Szakmáry Gréta jóvoltából pedig a vezetést is átvette a Nyíregyháza. Merkószki remek szervái következtek, ezért Hollósy László, a Gödöllő edzője időt kért (5:1). A folytatásban Botos Fruzsina és Szakmáry volt az NRK pontfelelőse, így az első technikai időnél is néggyel vezetett a házigazda (8:4). A fiatal, és rendkívül tehetséges Csengeri Petra két pontot szerzett (8:6). Fájdalom, hogy a kubai import miatt a csinos, magas játékos valószínűleg utoljára kapott lehetőséget kezdőként ebben a szezonban.

Szabolcsi oldalon Merkószki továbbra is védhetetlenül nyitott, Szakmáry Gréta a blokkolásban jeleskedett, így Hollósy edző megint időt kért, hogy a hazai szurkolók gúnyos megjegyzései közepette magyarázzon játékosainak. Szokás szerint kiválóan mezőnyöztek a hazaiak, így a különbség nem változott a második kötelező pihenőig (16:10). A szett második felében egyre több jó megoldással jelentkezett Grinan, így a differencia nem nőtt tovább (20:15). Sok lehetősége volt a kubainak, hiszen honfitársa, a feladó Pelicie szinte csak neki passzolt támadásban. Gombai blokkja után Ludvig Zsolt kért időt, mert három pontra zárkózott a Gödöllő (20:17). A hajrában 22:18 után megint közelebb lopakodott a látogató, 22:21-nél jött az újabb NRK-időkérés. Merkószki Tünde jó sánccal akadályozta meg a vendégek egyenlítését, Bajáriné Pesti Anikó hibázott, így nagy csatában a szabolcsiak nyerték az első felvonást (25:21, 1:0). A gödöllőiek csapatjátéka még döcög, de amikor jól nyitnak és jól blokkolnak, meggyőző teljesítményre képesek.

Merkószki okos megoldása eredményezte az első pontot a második szettben, majd Szakmáry, és megint Merkószki következett (3:0). Ezúttal is hamar jött Hollósy László első időkérése, de a folytatásban Miklai Zsanett szép sánca után tapsolhattak a nézők (5:0). Amikor hirtelen feltámadt a Gödöllő, Miklai Zsanett két ponttal nyugtatta meg társait, az elnyűhetetlen csapatkapitány, Erdősné Balogh Erika blokkja után pedig jöhetett az első kötelező szünet. Kisvártatva újabb pihenő következett, Hollósynak 10:3-nál is akadt mondanivalója együttese számára, de lehet, hogy csak Miklai kizökkentése volt a cél, a rotterdami ifjúsági Európa-bajnokságra készülő ifjúsági válogatott kiválósága ugyanis remek szervasorozatot produkált (11:3).

Persze nem adták fel a vendégek, de amikor szereztek két pontot, Erdősné egy ravasz ejtéssel és egy védhetetlen ütéssel, Szakmáry pedig egy hajszálpontos nyitással tett rendet. A csapatkapitány újabb sáncával közelítettek a tízpontos különbséghez a szabolcsiak (15:6), ezt Botos ütésével a hajrá kezdetén érték el (20:10), sőt Szakmáry ütésével túl is lépték. A legvégén Bajáriné ászt nyitott, Akimova elrontott egy érintést, Csengeri is eredményes volt, így csökkentette hátrányát a Gödöllő, de Széles Petra támadási hibájával ez a szett is nyíregyházi sikerrel zárult (25:16, 2:0).

Csengeri jó ütésekkel, Grinan pedig remek szervákkal kezdte a harmadik részt (1:3), de Merkószki háríthatatlan nyitásaival fordított az NRK (5:3). A folytatásban Botos remekelt támadásban, Szakmáry pedig újabb kitűnő szervával jelentkezett (8:5). Ekkor is jól küzdöttek, többször lelkesen, önfeláldozóan mentettek a gödöllőiek, s Csengeri ászértékű nyitásával egy pontra zárkóztak (9:8), majd hamarosan egyenlítettek (11:11). Nem kért időt Ludvig Zsolt, mert bízott játékosaiban. Nem hiába, előbb Merkószki pontos ütése, majd Miklai blokkja következett (13:11). Igen ám, de a feladó, Pelicie tökéletes szervájával kisvártatva átvette a vezetést a Gödöllő, ezt már a szabolcsiak trénere sem nézhette tétlenül, időt kért (13:14)!

Érdekes, szoros végjáték következett. A második technikai után Bajáriné pontjait követően már hárommal vezetett a vendég (15:18), de Botos Fruzsina jóvoltából hamar jött az egyenlítés (18:18), és ő volt az, aki ismét előnyhöz juttatta együttesét (20:19). Hollósy két időkérése között Erdősné támadása volt eredményes, Szakmáry pedig ászt nyitott (22:19). A legvégén Botos bombázott a vendégtérfél közepére, Szakmáry megint hibátlan nyitást mutatott be, Erdősné pedig beütötte a meccs utolsó pontját. A csere nélkül játszó NRK bizonyította, hogy röplabdában jelenleg jobb riválisánál, az csütörtök délután dől el, hogy a sportdiplomáciában melyik klub győz!

NB I Liga, nők, Kiemelt-csoport, alapszakasz, 20. forduló

Betonút-NRK-Nyíregyháza–TEVA-Gödöllői RC 3:0 (21, 16, 19)
Nyíregyháza, 100 néző. Játékvezetők: Elsik, Hóbor
Nyíregyháza: Akimova 2, Erdősné 8, Botos F. 15, Merkószki 15, Miklai 7, Szakmáry 11. Edző: Ludvig Zsolt
Gödöllő: Pelicie 1, Széles 5, Grinan 10, Bajáriné 7, Csengeri 10, Gombai 7. Csere: Mészöly (liberó), Kránitz 1, Vargáné. Edző: Hollósy László

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:4, 15:10, 19:14, 23:21. 2. játszma: 8:3, 15:6, 19:10, 23:16. 3. játszma: 8:5, 15:15, 18:19, 23:19

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Ludvig Zsolt: – Örülök, hogy a vártnál simábban győztünk a Gödöllő ellen, biztos vagyok benne, hogy jövő pénteken, a Magyar Kupa elődöntőjében ennél nagyobbat csatázunk majd!
Hollósy László: – Két szettben már megcsillant a fény az alagút végén.

Main menu

story | by Dr. Radut