Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Szabadtéri Színpad nyár végén nyílik!

Ma jelentették be, hogy 2018. augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Benczúr Gyula téren.

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.

Rekordkísérletre készülnek a nyíregyházi menhelyen

Az Állatbarát Alapítvány 2018.április 8-án, vasárnap rekordot szeretne dönteni - már ami a kutyák sétáltatását illeti. 10-15 óra között várnak minden állatbarátot a Csatorna u. 2.szám alatti menhelyen. Szép időt jósolnak, döntsük meg a korábbi rekordot!

Fülöp kutya megkínzói súlyosabb büntetést kaptak másodfokon

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. április 6-án 8-8 hónap börtönbüntetésre súlyosbította a B. A. és társa vádlottakkal szemben állatkínzás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 4-4 hónap fogházbüntetést. Az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta a másodfokú bíróság.

Megjelent a Képmás Zenekar harmadik klipje

A klip ötlete egy baráti borozgatás alkalmával merült fel, és már régóta tervezgették.  Ez lírai, szerelmes dal, amelynek képeit Nyíregyházán és Bodrogkeresztúron forgatták, Kondás Kristóf a rendező segédletével. Újabb mérföldkőhöz érkezett a nyíregyházi Képmás zenekar pályafutása, hiszen bemutatták legújabb videóklipjüket, amely a MINDEN MIT ELLOPTÁL című dalból készült.

Csillagvirág-számlálás a Sóstói erdőben

Sokadik nekifutásra végre tényleg beköszöntött a tavasz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a nyíregyházi Sóstói-erdőben újra nyílik védett növényritkaságunk, a ligeti csillagvirág. 2018. április 2-án, húsvét hétfőn 15:00-kor az E-misszió Egyesület ismét várja az erdő barátait a csillagvirág állomány megszámlálására. Találkozó a Tölgyes Csárda előtt, ahonnan gyalog közelítik meg a csillagvirág lelőhelyét.


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Sentinel-Team Dátumperces (Foci) Újraélesztés 2009

Sentinel-Team Dátumperces (Foci) Újraélesztés 2009A Dátumperces Újraélesztés 2009 célja a 2009 percig tartó felnőtt alapszintű egyszemélyes újraélesztés (BLS – Basic Life Support) folytatása egy, az újraélesztés gyakorlására kifejlesztett bábu segítségével.

 

Az esemény célja a figyelem felhívása az elsősegélynyújtás fontosságára, valamint a SOTE által tartott 24 órás rekord megdöntése és az új rekord bejegyeztetése a Guinness Rekordok Könyvébe. A rekordot a Dátumperces Foci 2009, HÖK által rendezett sportrendezvény keretén belül kívánjuk megdönteni. 

 
 

ÚJRAÉLESZTÉS - MENTS ÉLETET!

A laikusok rendszerint leblokkolnak, nem mernek és tudnak beavatkozni, ha a jelenlétükben történik a halál beállta. Ugyanakkor egyszerű, bárki által könnyen megtanulható, és a klinikai halottra veszélytelen beavatkozásokkal életet menthetnének. Ha nem is sikerül közvetlenül a laikus által az élet visszaadása, akkor is óriási jelentőségű, ha elkezdi az újraélesztést, mert így kedvező lehetőségeket teremt arra, hogy a helyszínre érkező professzionális ellátók az emelt szintű újraélesztés segítségével újraindítsák az alapvető életjelenségeket.

Sentinel-Team Dátumperces (Foci) Újraélesztés 2009

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Mentőtiszt Szak az újraélesztés népszerűsítése, az ezzel kapcsolatos misztikumok, tévhitek és indokolatlan tartózkodás szanálása céljából a 2008. december 13-án Nyíregyházán a Korzó üzletközpontban már megrendezett a "Ments Életet" című programját szeretné tovább folytatni a rekordkísérlettel, felhívva ezzel a figyelmet az elsősegélynyújtás fontosságára. Szeretnénk elhitetni a laikusokkal, hogy az alapszintű újraélesztés bárki számára könnyedén megtanulható, és szükség esetén alkalmazható.
 

      A rekordkísérletben részt vesznek a mentőtiszt szak II., III. illetve IV. éves hallgatói valamint az arra vállalkozó tanárok és más, megfelelő tudással rendelkező érdeklődők. (Vöröskereszt)

A rekordkísérlet a következő módon zajlik:

   A Dátumperces Foci kezdete előtt egy fél órával, 830-kor, BLS algoritmus szerinti újraélesztésbe kezd a kijelölt ember, majd 10 (esetleg 20) perces váltásokban folytatódik a 30 mellkas kompresszióból és 2 befúvásos lélegeztetésből álló sorozat (10 perces váltásokban ez 25 sorozatot, 20 perces váltások esetén 50 sorozatot jelent). A helyszínen lehetőség nyílik megfelelő érdeklődés esetén a BLS kipróbálására, amit szintén a rekordkísérletben résztvevők biztosítanak.

Időpont: 2009. 03. 06- 08.  A Rekordkísérlet péntek este 830 -kor veszi kezdetét és vasárnap reggel 7-kor ér véget. 

Helyszín: Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium Arany János Tehetséggondozó Kollégiuma tornatermének címe: Nyíregyháza Tiszavasvári út 12.

Minden kedves érdeklődőt, tanulni vágyót sok szeretettel várunk.
 

Main menu

story | by Dr. Radut