Kiss István tizenhárom kilótól akar megszabadulni

Kiss István tizenhárom kilótól akar megszabadulniKeszthely lovasa drasztikus fogyókúrába kezdett, hogy nagyobb eséllyel indulhasson a Nemzeti Vágtán. Kiss István elhatározta, május 31-éig tizenhárom kilótól szabadul meg.

 

 

 

A Nemzeti Vágtán résztvevő lovasok személyes ügyüknek érzik, hogy győzelemre juttassák szeretett városukat. Ezért óriási áldozatra is hajlandók. Így Kiss István, a Keszthely színeiben induló versenyző.

Kiss István tizenhárom kilótól akar megszabadulni

„Természetes, hogy szeretnék nyerni, és ezért mindent elkövetek. Negyvennégy éves vagyok és 93 kiló. A versenyre szeretnék lefogyni 80 kilóra” – mesélt terveiről a gyenesdiási lakos, aki saját lóval indul a futamon.

Kiss István tizenhárom kilótól akar megszabadulni

„Nem vagyok tagja egyetlen lovas klubnak sem. A saját lovammal, a 10 éves Alex nevű gidránnal indulok a Vágtán – mondta a keszthelyi sportiroda vezetője, majd elmesélte, hogy a háza melletti legelőn felállítja a Hősök terén kialakítandó pályával megegyező méretű és hosszúságú, az óra járásával ellentétes irányú lóversenypályát, amelyet cölöpökkel és kötelekkel kerít körbe. Fizikálisan pedig erdei utakon készíti föl lovát a megmérettetésre.

Kiss István tizenhárom kilótól akar megszabadulni

Kiss István úgy véli, Alex-szel, aki a környék összes lovát legyőzte már, megnyerheti a versenyt, amelyre a keszthelyi sportlovas-edző, Finta Géza készíti föl.

 

„Nem kergetek illúziókat, ezért nem gondolkodom azon, mire költeném a nyereménypénz. Annyi biztos, hogy a közalkalmazotti fizetésem mellett gond nélkül el tudnám költeni”– tette hozzá a Keszthely színeiben induló lovas.

 

 

RedLemon