Secondary menu


Kiemelt cikkek

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.

Ha február, akkor Táncfarsang!

Három napos táncőrület a Móricz Zsigmond Színházban! 2018-ban is megrendezésre kerül a Táncfarsang: Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit!

Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2018

 Irodalmi pályázat - Pegazus Könyvek Antológia 2016 A PegazusTv Média és Oktató Kft pályázatot hirdet a Pegazus Könyvek Antológia 2018 címmel. Az immár negyedik alkalommal megjelenő antológiasorozat mottója: „Mindenkinek adj egy esélyt! A produktum és az alkotója legyen a meghatározó.”

A Móricz Zsigmond Könyvtár Kölcsey Szavalóversenyének felhívása

Szavalóversenyt rendeznek 2018. január. 25. (csütörtök) 10 órától középiskolai tanulók részére a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban.

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban

Dingó kölyök született a Nyíregyházi Állatparkban Igazi különlegesség, dingó született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt látható kölyök most 7 hetes, így állatorvosi vizsgálatokon esett át. A 3 éve cseh állatkertből érkezett anya állat, 63 napnyi vemhesség után hozta világra egy kotorékban kicsinyét. A szuka kölyök az első hónapot az anya által vájt búvóhelyen töltötte, ám most 7 hetes korában már előmerészkedik rejtekéből s előszeretettel mászkál szülei után a kifutóban.


Galériák

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

VIDOR 2017 - a mi szemünkkel

VIDOR 2017 - a mi szemünkkelA 16. VIDOR, vagyis a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje 2017 szeptember 2-án hatalmas tűzijátékkal ért véget. Idén is remek darabokat láttunk a színházban, és érdekes koncertekbe hallgathattunk bele a belvárosban. Képes összeállításunkban egy kis egyveleget kaphatnak az elmúlt több mint 1 hét hangulatából, valamint megtudhatják, hogy az elmaradhatatlan karikaturisták hogyan látták a 2017-es VIDOR egy-egy mozzanatát.

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon

Legyetek jók, ha tudtok! a Szabadtéri Színpadon 2017. július 7-én folytatódott a nyíregyházi Szabadtéri Színpad programsorozata a "Legyetek jók, ha tudtok!" című színdarabbal, amely a Budaörsi Latinovits Színház produkciója.

A Parlament alibi üléseket tart – interjú Pokorni Zoltánnal, a FIDESZ MPSZ alelnökével

A Parlament alibi üléseket tart – interjú Pokorni Zoltánnal, a FIDESZ MPSZ alelnökévelPokorni Zoltánnal, a FIDESZ MPSZ alelnökével arról beszélgettünk, hogy miért nem hallgat senki rájuk, mikor előrehozott választásokról beszélnek, vagy miért nem akarnak részt venni a politikai elit mutyizásában.

 

 

 

 

- Az ember szinte percenként mást hall a médiában az új kormányfőről, kormányválasztásról. A Fidesz véleménye stabil?

- Igen, a Fidesz álláspontja régóta világos és ismert. Szerintünk az lenne az üdvös, hogy ha június 7-én, az európai parlamenti választásokkal egy időben új választások is lennének, ez rövidítené le ezt a végjátékot vagy haláltusát, amelynek kéretlen és kínos tanúi vagyunk.

 

- Rég óta támadják a programjukat, milyen érveket szoktak felhozni ellene?

- Az első ellenvetés az idő szokott lenni. Baj van, nincs idő, azonnali intézkedések kellenek. Ezzel szemben én azt látom, hogy gyakorlatilag egy éve nincs érdemi kormányzás Magyarországon, a Parlament alibi üléseket tart. Úgy gondolom, hogy ez a megoldás, amelyen Gyurcsány Ferencék törik a fejüket, eljátszaná az előttünk álló egy évet is.

 

- Az összefogást is sokat emlegetik…

- Ékes szavakkal hallhattuk Lendvai Ildikó frakcióvezető asszonyt, hogy baj van, össze kell fogni. Ezek szép szavak, és ha pusztán a mondatokat nézzük, akkor igazak is. A helyzet azonban úgy áll, hogy nem a politikai elitnek kellene összefogni, hanem az ország polgárainak kellene összefogni, a többségüknek egyetérteni abban, hogy kiben bízik meg, kinek adja a valóság alakításához szükséges hatalmat és erőt. Az országban kell összefogni, és nem a Parlament félhomályos dolgozószobáiban ilyen-olyan megállapodásokat kötni. Ez nem összefogás, ez mutyizás, amelyben mi nem szeretnénk és nem is fogunk részt venni.

 

- Önök szerint milyen legyen az új miniszterelnök?

- Szerintünk Magyarországon nem intellektuális probléma van! Nem az a baj, hogy mondjuk Veres János nem tudta kiszámolni, hogy mennyivel kell csökkenteni az adót ahhoz, hogy ha kiszélesítjük az adóalapot, akkor az egy főre jutó adóteher csökkenjen. Itt legitimációs, bizalmi probléma van. Az emberek nem hiszik el a jelenlegi kormánynak már lassan azt sem, amit kérdez.

 

 

KT

Main menu

story | by Dr. Radut