Secondary menu


Kiemelt cikkek

Adj Isten Szatmárban! - Mátyás király közeli udvarában

SzamosFeszt Mátyás király és a reneszánsz emlékévét ünnepeljük 2018-ban - Hunyadi király születésének 575. és trónra lépésének 560.  évfordulóját. Cégénydányád az Adj Isten Szatmárban! - Mátyás király közeli udvarában elnevezésű programsorozattal csatlakozik ehhez a nagyszabású eseményhez. A Szamos menti falu méltó módon szeretne ünnepelni és bekapcsolódni ebbe a rangos esemény-sorozatba.

A Nyíregyházi Kutyaklub idei első találkozója

Pünkösdkor, 2018.május 20-án találkoznak először a nyíregyházi kutyások, méghozzá a MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezete kiképzőpályáján.

Hulladékszállítás Pünkösdkor Nyíregyházán

A TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2018. május 21. napján (Pünkösd hétfőn), a hulladékszállítás a megszokott járatrend szerint történik.
 

Fiókaköszöntő odúles a nyíregyházi Sóstói-erdőben

Az E-misszió Egyesület 2018 május 5-én, szombaton délelőtt madárfióka- odúlesre várja az érdeklődőket a Sóstói-erdőbe. Az Egyesület munkatársai mindenkit szívesen látnak, akit érdekelnek a mogyorós pelék és az erdő madárvilága, és szívesen segíti a természetvédelmi tevékenységeket. Indulás 9:00-kor az Erdei Tornapályától.

Változik a parkolás rendje május 1-től

2018. május 1-től változik a parkolási rend azokon a túlterhelt, jellemzően fizetős zónák mellett található belvárosi területeken, ahol a nagy számú parkoló autó szinte ellehetetleníti az ott élők közlekedését, és normális életvitelét. A szabályozás szerint azokon a területeken fizetőssé tehető a parkolás, ahol a telítettség meghaladja a 70%-ot. A hatásvizsgálatok szerint a jelenleg bevont utcák mindegyikében jelentősen meghaladja a parkoló autók száma a küszöbértéket. Egyes területeken eléri a 98%-os szintet.

A Szabadtéri Színpad nyár végén nyílik!

Ma jelentették be, hogy 2018. augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Benczúr Gyula téren.


Galériák

A balek (A HÜLYÉJE) Nyíregyházán

A balek (A HÜLYÉJE) Nyíregyházán 2018. április 28-án mutatták be a nyíregyházi Móricz zsigmond Színház Nagyszínpadán Georges Feydeau vígjátékát. A darab nyíregyházi bemutatója Závada Péter friss humorú, kortárs szemléletű szövegváltozata alapján készült. Magukon (is) nevetni tudó felnőtteknek bátran ajánljuk ezt a különleges előadást.

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

A Parlament alibi üléseket tart – interjú Pokorni Zoltánnal, a FIDESZ MPSZ alelnökével

A Parlament alibi üléseket tart – interjú Pokorni Zoltánnal, a FIDESZ MPSZ alelnökévelPokorni Zoltánnal, a FIDESZ MPSZ alelnökével arról beszélgettünk, hogy miért nem hallgat senki rájuk, mikor előrehozott választásokról beszélnek, vagy miért nem akarnak részt venni a politikai elit mutyizásában.

 

 

 

 

- Az ember szinte percenként mást hall a médiában az új kormányfőről, kormányválasztásról. A Fidesz véleménye stabil?

- Igen, a Fidesz álláspontja régóta világos és ismert. Szerintünk az lenne az üdvös, hogy ha június 7-én, az európai parlamenti választásokkal egy időben új választások is lennének, ez rövidítené le ezt a végjátékot vagy haláltusát, amelynek kéretlen és kínos tanúi vagyunk.

 

- Rég óta támadják a programjukat, milyen érveket szoktak felhozni ellene?

- Az első ellenvetés az idő szokott lenni. Baj van, nincs idő, azonnali intézkedések kellenek. Ezzel szemben én azt látom, hogy gyakorlatilag egy éve nincs érdemi kormányzás Magyarországon, a Parlament alibi üléseket tart. Úgy gondolom, hogy ez a megoldás, amelyen Gyurcsány Ferencék törik a fejüket, eljátszaná az előttünk álló egy évet is.

 

- Az összefogást is sokat emlegetik…

- Ékes szavakkal hallhattuk Lendvai Ildikó frakcióvezető asszonyt, hogy baj van, össze kell fogni. Ezek szép szavak, és ha pusztán a mondatokat nézzük, akkor igazak is. A helyzet azonban úgy áll, hogy nem a politikai elitnek kellene összefogni, hanem az ország polgárainak kellene összefogni, a többségüknek egyetérteni abban, hogy kiben bízik meg, kinek adja a valóság alakításához szükséges hatalmat és erőt. Az országban kell összefogni, és nem a Parlament félhomályos dolgozószobáiban ilyen-olyan megállapodásokat kötni. Ez nem összefogás, ez mutyizás, amelyben mi nem szeretnénk és nem is fogunk részt venni.

 

- Önök szerint milyen legyen az új miniszterelnök?

- Szerintünk Magyarországon nem intellektuális probléma van! Nem az a baj, hogy mondjuk Veres János nem tudta kiszámolni, hogy mennyivel kell csökkenteni az adót ahhoz, hogy ha kiszélesítjük az adóalapot, akkor az egy főre jutó adóteher csökkenjen. Itt legitimációs, bizalmi probléma van. Az emberek nem hiszik el a jelenlegi kormánynak már lassan azt sem, amit kérdez.

 

 

KT

Main menu

story | by Dr. Radut