A sztárok is spórolnak a válság miatt

A sztárok is spórolnak a válság miattA hírességeket éppúgy érinti a gazdasági recesszió, mint mindenki mást, ezért annak ellenére, hogy a sztárok reflektorfényben élnek, és az átlaghoz képest vélhetően jobban keresnek, ők is összehúzzák egy kicsit a nadrágszíjat.

 

 

 

 

Peller Mariann, az RTL Klub Reggelijének műsorvezetője két hónapja költözött első, saját lakásába, és mivel hitelt vett fel a vásárláshoz, így odafigyel, mire mennyit költ. A ruhavásárlásait például havi egy darabra korlátozta.

 

„Korábban nem voltam ennyire takarékos, de miután önálló életet kezdtem, nagyon odafigyelek például az energiafelhasználásra. Fölöslegesen nem égetem a villanyt, nem állok hosszú percekig a zuhany alatt, és ez máris érződik a villany, illetve vízszámlán. A lakás berendezése során volt egy anyagi keret, amit nem léphettem túl, így nagyon meg kellett nézni, mennyiért vásárolok. Szerencsére apukám sokat segített, és amit lehetett családi összefogásban csináltak meg nekem, szuper minőségben. Mivel jelenleg a lakás alakítgatása és fenntartása igényli a legnagyobb anyagi ráfordítást, így kevesebbet költök ruhákra. Kitaláltam magamnak egy szabályt, hogy havonta maximum egy darabot vásárolhatok magamnak, és bár nehezen tudom megállni, de eddig még sikerült tartanom magam. Nagyon örülök, amikor kedvezményre jogosító utalványt, vagy kupont kapok, akkor igyekszem úgy vásárolni, hogy be tudjam váltani” – mondja Peller Mariann.

 

A sztárok is spórolnak a válság miatt

 

Amikor Czene Attila Amerikában élt, feltűnt neki, hogy a boltokban szinte mindenki kuponokat használ fizetéskor. Ő – és azóta felesége, Bánhidi Petra – is csatlakozott a kuponozók táborához.

 

„Egyáltalán nem verjük a fogunkhoz a garast, de odafigyelünk, hogy mire mennyit költünk, és ha valamit meg lehet venni olcsóbban is, miért ne tennénk? Most már itthon is hozzá lehet jutni kuponokhoz az interneten keresztül, amelyek segítségével igen jelentős összegeket spórolhatunk. Legutóbb a tavaszi kupon napok keretében egy biciklit vásároltunk, 5000 forint kedvezménnyel” – újságolja Czene Attila. 

 

A sztárok is spórolnak a válság miatt

 

„Attilának köszönhetően én is odafigyelek arra, hogy ha lehet, olcsóbban vásároljunk, és az interneten is nézelődök, milyen online kuponakciók vannak. Most, hogy itt a tavasz, fel szeretném újítani a ruhatáram, és már tájékozódtam, hogy a kedvenc boltjaimban mikor milyen bónokat lehet felhasználni, amiket a neten keresztül bármikor ki lehet nyomtatni” – teszi hozzá Bánhidi Petra.

 

A sztárok is spórolnak a válság miatt

 

Müller Attila, a Cool TV és a Rise FM reggeli show-jának műsorvezetője igen következetesen költ. Szeret barkácsolni, ennek köszönhetően nemrégiben a lakásfelújításon sokat spórolt, emellett pedig nem szórja a pénzt.

 

„Sokakban az a kép él az ismert emberekről, hogy ha a tévében szerepelnek, akkor csakis milliomosok lehetnek. Persze nem keresünk rosszul, de azért okosan kell költeni. Nem vagyok márkaőrült, így nekem tökéletesen megfelel egy nem márkás, de jó minőségű ruha, és nem rajongok a csillogó autókért sem. Nálam a praktikum az elsődleges szempont, és azt hiszem, jól járok ezzel a gondolkodásmóddal. Néhány hónapja újítottam fel a lakásom, és egy kivitelező utólag azt mondta, hogy több millió forintért vállalta volna el a munkát, anyagköltséggel együtt. Nos, mivel minden munkát magam végeztem, a negyedéből megúsztam. Igaz, a szabadidőmben egy fél évig dolgoztam a lakáson, de elégedett vagyok a végeredménnyel” – meséli Müller Attila.