Secondary menu


Kiemelt cikkek

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban Kopogtatott a gólya a Nyíregyházi Állatpark Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében, a Tarzan ösvényén. Az eddig 5 egyedből álló zsiráf család egy újabb taggal gyarapodott. A 450 napnyi  vemhességi idő után világra jött kis zsiráf jó egészségnek örvend, s egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

Szabó Márta Jászai Mari-díjas lett

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át március 15-e alkalmából. Szabó Mártát, a Móricz Zsigmond Színház színművészét is díjazták.

Hulladékért virágot akció Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. 2018. március 5. és március 20. között ismét megszervezi a Hulladékért virágot elnevezésű akciót. A két hét során a különválogatott papír-, műanyag-, öblösüveg-, fém- csomagolási hulladékokért, valamint italos kartondobozokért, utalványt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kapnak a résztvevők.

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.

Ha február, akkor Táncfarsang!

Három napos táncőrület a Móricz Zsigmond Színházban! 2018-ban is megrendezésre kerül a Táncfarsang: Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit!


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Záhonyban megbecsülik az adófizetőket

Lesku Miklós Záhony Város polgármestere szerint sokkal fontosabb a jelenleg is aktív helyi cégek megbecsülése, segítése, mint az ismeretlen befektetők utáni vágyakozás. Ezt bizonyítja, hogy Záhony Város kasszájába 2008. évben összesen 221.984.000,- Ft helyi adó bevétel folyt be. Ezt az összeget több mint háromszáz vállalkozás fizette meg.

 

 

 

 

„Becsüljük meg amink van! Becsüljük meg a jelenleg Záhonyban működő vállalkozásokat!” - mondta Lesku Miklós Záhony Város polgármestere a tíz legtöbb iparűzési adót fizető vállalkozás vezetőjének rendezett találkozón.

A bevételek több mint felét viszont a tíz legnagyobb forgalmú társaság produkálta. Ezek a cégek közel 400 főt alkalmaznak Záhonyban és ennek többszörösét a térségben. Jövőbeni eredményes működésük elemi érdeke az önkormányzatnak és a város lakosságának egyaránt.

Ennek apropóján Lesku Miklós polgármester a tíz legtöbb helyi iparűzési adót fizető vállalkozás vezetőjét hívta meg március 26-án egy találkozóra, ahol személyesen köszönte meg a cégvezetőknek társaságaik eredményes munkáját és helyi adó befizetését. Elmondta, hogy a városi beruházások, a pályázatok önereje, az oktatási intézmények állami normatíván felüli finanszírozása, a közvilágítás, a virágosítás, a civil szervezetek, a helyi sportélet és a közművelődés támogatása is ezekből a bevételekből lehetséges. A találkozón részt vett a MÁV Cargo Zrt., a Kelet-Trans 2000 Kft., a MÁV Informatika Zrt., a Záhony Port Zrt., a BLI Kft., a MÁV Vasútőr Kft. vezetője, gazdasági igazgatója.

A cégvezetők üdvözölték a kezdeményezést, amelyet mindenki egyedülállónak tartott. A helyi adó fizetését mindenki egy kicsit plusz tehernek látta eddig, ám abban a megvilágításban, hogy egy város életében milyen fontos ez a bevétel, ezzel leginkább most szembesültek. Rendkívül örültek annak, hogy munkájuk eredményéből a városi lakosság is profitálhatott.

A rendhagyó találkozón lehetősége nyílt a társaságok vezetőinek bemutatni tevékenységüket, megismerni egymást és a város vezetőit, valamint beszélgetni a jövőre vonatkozó elképzelésekről, tervekről.

A jelenlévők egyetértettek abban, hogy meg kell találni a közös kapcsolódási pontokat a záhonyi cégek között, egymásra kell támaszkodni és közösen kell a – gazdasági válság okozta egyre szűkülő – lehetőségeket kihasználni.

A cégvezetők megköszönték a városvezetés és a polgármesteri hivatal segítőkész, konstruktív munkáját.

A résztvevők rámutattak, hogy Záhony város számára a vállalkozások a dinamikát, a pártatlan és következetes városvezetés, a polgármesteri hivatal pedig a stabil hátteret jelenti.

Lesku Miklós polgármester minden iparűzési adót fizető vállalkozás vezetőjének írásban köszönte meg eddigi támogatását, majd jó egészséget, erőt és kitartást kívánt nekik a jövőbeni munkájukhoz, amely lehetővé teszi, hogy Záhony továbbra is a térség sikeres, élhető települése maradhasson.

 

Záhony Város Önkormányzata

 

Main menu

story | by Dr. Radut