A Móricz Zsigmond Színház idén is ott lesz a Pécsi Országos Színházi Találkozón

A Móricz Zsigmond Színház idén is ott lesz a  Pécsi Országos Színházi Találkozón! Az idén június 4-e és 13-a között rendezik meg a 9. Pécsi Országos Színházi Találkozót, azaz a POSZT-ot. Az idei egyszemélyes válogató, Janisch Attila filmrendező volt.

  

 

 

 

 

A hagyományokhoz híven, április 1-én nyilvánosságra hozták a legjobbnak ítélt 18 alkotás listáját, azokét, amelyek versenghetnek a szakma, a színészek és a közönség díjaiért. A POSZT versenyprogramjában helyet kap 2 határon túli színház előadása és a fennmaradó 16 helyért valamennyi magyarországi színház összes előadása versenyben volt.

 

Az idén június 4-e és 13-a között rendezik meg a 9. Pécsi Országos Színházi Találkozót, azaz a POSZT-ot. Az idei egyszemélyes válogató, Janisch Attila filmrendező volt.

 

A színházi szakma legrangosabb hazai megmérettetésére a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház is meghívást kapott. Az elmúlt színházi évadban bemutatott előadások közül 198 hazai és határon túli előadás megtekintése után választotta ki Janisch Attila az általa legjobbnak ítélt 18 produkciót. Ezek között szerepel a Kasimir és Karoline című előadásunk, amelyet Forgács Péter rendezett. Színházunk sikersorozata idén is folytatódik, ugyanis az elmúlt 7 évben minden alkalommal szerepeltünk a POSZT versenyprogramjában.