Önkormányzati közfoglalkoztatottak állami erdőkben?

Önkormányzati közfoglalkoztatottak állami erdőkben 2,5 milliárd forintos költségvetéssel, több mint 3000 embert foglalkoztatnak országszerte a hamarosan induló állami erdőművelési közmunkaprogramokban.

 

 

Az esetleges önkormányzati szerepvállalásról egyeztetettek a napokban a térség polgármestereivel a program irányítói. Dr. Sándor László, a Közmunka Tanács elnöke Tiszadobon és Baktalórántházán találkozott a települések és a kisebbségi önkormányzatok első embereivel, a gúthi programon pedig már részt vett Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. agrárportfolioért felelős vezérigazgató helyettese is. Itt Nyírlugos, Ebes, Hajdúhadház és Nyírbátor képviselői voltak jelen.

 

 

A találkozókat a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. kezdeményezte, mert szeretnénk a településeken közfoglalkoztatásban részesülő emberek egy részének értelmes munkát adni az állami tulajdonú erdőkben.

 

Úgy látjuk ugyanis, hogy a térség városaiban és falvaiban nagy az igény a közhasznú és közcélú foglalkoztatás iránt, sok helyen viszont az önkormányzatok nem tudnak mindenkinek feladatot találni – mondta Kaknics Lajos, az erdőgazdaság vezérigazgatója. Szerinte mind a polgármesterek, mind a program irányítói pozitívan fogadták a felvetést, a végső döntés néhány héten belül várható az ügyben.