Sztárok a mellrák ellen

Sztárok a mellrák ellen Ebben az évben ismét összefognak az ismert hölgyek, sőt idén már híres férfiak is csatlakoztak hozzájuk, hogy korunk egyik legkomolyabb problémájára hívják fel a figyelmet.

 

 

Világszerte minden évben sztárok sokasága csatlakozik az AVON Gyaloglás az Életért kezdeményezéshez, hogy rózsaszín lufikkal és szalagokkal sétálva a nők számára különösen fontos ügyre hívják fel a figyelmet. Így van ez hazánkban is, ahol legyen bár énekesnő, színésznő, modell, műsorvezető, üzletasszony, dolgozzanak akár konkurens csatornánál, vagy a média bármely területén, ilyenkor nem ellenfelek, sőt összefognak, hiszen a céljuk közös: segíteni akarnak!

 

Sztárok a mellrák ellen

 

Idén hetedik alaklommal indul több száz ember 4 kilométeres sétára az AVON Gyaloglás az Életért kezdeményezés keretén belül. A június 6-i rendezvényt - ahogy eddig is minden évben - idén is több híresség támogatja. A mellrák ugyanis a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése, ám a vizsgálati technika és a kezelési lehetőségek gyors ütemű fejlődése lehetővé teszi az időben felfedezett megbetegedések túlnyomó részének gyógyítását. Az AVON világszerte élen jár az emlőrák elleni küzdelemben, így a korábbi hagyományokat követve idén ismét gyaloglást szervez, június 6-án a Városligetben és környékén. A kezdeményezéshez idén is több ismert hölgy és úr is csatlakozott.

 

Sztárok a mellrák ellen

 

Biztosan együtt sétál idén Pécsi Ildikó, Pataki Ági, Hegyi Barbara, Dombóvári Vanda, Terecskei Rita, Gór Nagy Mária, Sarka Kata, Baby Gabi, a Fresh lányok, Labancz Lilla, Valkó Eszter, Bánhidi Vivien, Létay Dóra, Várdai Anikó, Lola, Tóth Gabi, Kozma Orsi, Orosz Barbara, Peller Mariann, Balogh Edina, Kardos Eszter, valamint Batiz András, Hajdú Péter és Steiner Kristóf.

 

Sztárok a mellrák ellen

 

Pécsi Ildikó személyesen is érintett, hiszen szeretett nagymamája májrákban halt meg. A méltán népszerű színművésznő - talán ezért is - boldogan áll minden olyan kezdeményezés mellé, amely a halálos kór megelőzését, vagy legalábbis az időben felfedezést célozza meg, a szűréseket népszerűsíti.

 

Sztárok a mellrák ellen

 

"Gyerek voltam még, amikor a nagymamám elment, de nagyon szerettem, szörnyű volt elveszíteni - még akkor is, ha otthon, nagyon emberi körülmények között ápolta őt a család az utolsó pillanatig. Úgy gondolom, nagy szerencséje van azoknak, akik még nem találkoztak ezzel a betegséggel. Mindig örülök, ha olyan dolog mellé állhatok, amely felhívja a figyelmet arra, hogy milyen nagy veszélyben lehetnek a nők, az emberek... Azt gondolom, mindenkinek a maga helyén kell tenni azért a célért, amit fontosnak tart. Én a mellrák elleni harcot annak tartom!"

 

Sztárok a mellrák ellen

 

„Nekem személyes érintettségem nincs ebben az ügyben, szerencsére. De olvastam és láttam statisztikákat arról, hogy mennyi nőt érint a mellrák, és sajnos, ha csak akkor észleljük, amikor már tapintható tünetei vannak, késő lehet.” – árulta el a szintén sétáló Cseke Katinka. – „Fontos a megelőzés, és nagyon fontos a szűrővizsgálat, hiszen esetenként az életünk múlhat azon, vajon időben orvoshoz megyünk-e! Az egészség törékeny, nem szabad elhanyagolni, mindenkit erre bíztatok! Ezért is álltam a kezdeményezés mellé, hogy minél több nő figyelmét felhívjuk arra, az időben felfedezett daganat gyógyítható.” – tette hozzá a Jóban Rosszban színésznője.

 

Sztárok a mellrák ellen

 

Debreczeni Zita azonban szintén érintett az ügyben. Zita édesanyjával sétál majd, akinél öt évvel ezelőtt diagnosztizáltak mellrákot.

„Anyukám miatt fontos számomra a gyaloglás, amelyen idén ötödik éve veszünk részt. Édesanyámnál öt évvel ezelőtt diagnosztizáltak rosszindulatú mellrákot. Megműtötték és szerencsére azóta semmilyen tünet nem jelentkezett nála. Tavaly, ahogy idén is, az AVON már személyesen invitált a rendezvényre, amelyet alig várok.” – mesélte az ismert modell.

 

Sztárok a mellrák ellen

 

„Az én mellemben már találtak csomót, erről többször is meséltem. Hogy miért? Mert úgy vélem: az én esetemmel is fel lehet hívni a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, ha csak egyetlen nő azért megy el orvoshoz, mert látta, vagy hallotta, hogy én erre bíztatok, már megérte csatlakoznom ehhez a kezdeményezéshez, már megérte sétálnom!” – vélekedett a VIVA TV műsorvezetője, Ada.

 

Sztárok a mellrák ellen

 

Debreczeni Zita és Ada mellett Bartók Eszternek is személyes tapasztalatai vannak a mellrákkal kapcsolatban.

"Nagyon fontos nekem ez a megmozdulás, mert sajnos a környezetemben van érintett nő. Az egyik nagyon kedves barátnőm anyukájánál diagnosztizáltak mellrákot több évvel ezelőtt. Azóta is küzd a betegséggel, háromszor is műtötték már. Nagyon megrémített ez a dolog főiskolásként, amikor kiderült. Az ember akkor érzi igazán fontosnak az ilyen szűréseket, az odafigyelést, amikor a közvetlen környezetében történik valami." – mesélte az énekesnő.

 

Sztárok a mellrák ellen

 

Június 6-án mindannyian rózsaszín lufit vesznek a kezükbe - nemtől és kortól függetlenül – hogy a Városligetben és környékén mintegy 4 km-t sétáljanak és így fejezzék ki elkötelezettségüket az emlőrák elleni küzdelemben, hiszen ezzel az összefogással hívhatják fel igazán a figyelmet a nőket leginkább érintő betegségre és a megelőzés fontosságára.

Az AVON idén összefogott az Egészségliget 2009 rendezvénnyel, és közösen számos programmal várják a városligeti Napozórétre kilátogatókat 2009. június 6-7-én, az egészség és a szépség jegyében.