Az MTV harca az emberkereskedelem ellen

Az MTV harca az emberkereskedelem ellen Elképesztő klippremier az MTV képernyőjén! A The Killers új videója sokkoló, ám a zenekar célja éppen a meghökkentés, hiszen ezen keresztül szeretnék felhívni a figyelmet egy világszerte ismert problémára: a leánykereskedelemre.

 

 

 

 Az MTV Exit kampánya pedig éppen a kizsákmányolás, az emberkereskedelem ellen harcol világszerte, természetes hát, hogy a zenecsatorna támogatja a The Killers törekvéseit. A klipet először július 13-án, hétfőn láthatták a rajongók az MTV-n.

 

A The Killers új videójával az embercsempészetre, azon belül is a fiatal lányok elrablására, majd prostitúcióra kényszerítésére hívja fel a figyelmet.

 

A Goodnight, travel well című klipet az UNICEF-fel és az USAID-del közösen készítette az MTV Exit, illetve a The Killers.

Ez a második olyan klip, amely ebben az együttműködésben egy igen fontos kérdésre hívja fel a figyelmet. Az első ilyen video a Radiohead All I Need című dalához készült.

 

Ezek a klipek azért is fontosak, mert egyesítik mindazt, amit az MTV mindig is szem előtt tartott. A zenét ötvözik a pozitív és tartalmas üzenettel, a társadalmi felelősségvállalással. A The Killers új klipje 168 országban – így természetesen Magyarországon is -, több, mint 500 millió háztartásban debütál a július 13-i premier idején az MTV-n.

 

"Mélyen megdöbbentett és sokkolt minket, hogy nőket, fiatal lányokat milyen rémes szituációkba kényszerítenek. Úgy gondoljuk, hogy az MTV kezdeményezésével és ezzel az igen erőteljes klippel világszerte emberek milliói szembesülnek ezzel a tragikus problémával, és tanulnak valamit a modernkori rabszolgaságról." - nyilatkozták a The Killers tagjai.

 

Az MTV EXIT a zenecsatorna jótékonysági kampánya, amely a londoni MTV Europe Alapítványt segíti. A program keretében a Music Television - többek között - koncerteket szervez neves zenekarokkal, a befolyt összeggel pedig egy-egy régióban a kizsákmányolás és az ember-kereskedelem megfékezése érdekében indított kezdeményezéseket támogatják.