Pápaszemes medvék érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba

Pápaszemes medvék érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba A Nyíregyházi Állatpark egyszerre 3 pápaszemes medvével gyarapodott, mind a három egy éves fiatalember a Berlini Állatkertben látta meg a napvilágot, s most a Fajmegmentési program keretében érkeztek hozzánk.

A fekete bundájú és fehér „pápaszemet" viselő pápaszemes medve az egyetlen medvefaj amely a déli féltekét meghódította. Az Andok hegységeiben akár 4000 méter fölé is elkóborol, élelmét elsősorban növényi eredetű étkek alkotják, de nem veti meg a fehérjékben gazdag húsféléket sem.

 

Pápaszemes medvék érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba

 

Bár a kecsesebb medvék közé tartozik, jellegzetesen zömök testfelépítésű állat. Kitűnő famászó; magányosan vagy családi kötelékben él. Állománya folyamatosan csökken a természetben, mivel élőhelyén a farmerek mindmáig mérgezik e medvefajt, és az orvvadászok is szívesen vadásszák; sajnos még napjainkban sem csökkent a medvetestrészek iránti kereslet.

 

Medvéink ritkaság számba mennek, mert korábban nem volt az országban ilyen állat, és jelenleg is csak itt Nyíregyházán láthatók e faj egyedei.