I. Japán Kulturális Nap

I. Japán Kulturális Nap2009. szeptember 19-én a kőszegi Jurisics-vár Művelődési Központban kerül megrendezésre az I. Japán Kulturális Nap. A rendezvény fő szervezője az ATARU TAIKO ütőegyüttes, valamint támogatóként csatlakozott a kezdeményezéshez a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház, illetve több civil személy és szervezet, kiemelve a szervezésben nagy segítséget nyújtó Magyar-Japán Baráti Társaságot.

Az egész napos programsorozat az ünnepélyes megnyitót követően, kézműves foglalkozásokkal veszi kezdetét, mely elsősorban a gyermekek számára nyújthat remek szórakozási lehetőséget.

 

I. Japán Kulturális Nap

 

A délután folyamán a japán kultúrát és tradíciókat bemutató előadások, illetve kiállítások által nyerhetnek betekintést az érdeklődők a szigetország lenyűgöző világába. A teljesség igénye nélkül helyet kap majd teaceremónia, előadással összekötött bonsai kiállítás, origami hajtogatás, ikebana és kimonó bemutató, papírsárkány készítés és reptetés, japán népmese olvasás, anime vetítés, fotókiállítás, aikido bemutató, kalligráfia és nap zárásaként az ATARU TAIKO ütőegyüttes koncertje.

 

Ezen kívül még sok érdekességgel és a japán kultúra jellegzetességeivel találkozhatnak a programsorozat látogatói.

 

A rendezvény díjmentes és kortól függetlenül kínál kiváló kikapcsolódási lehetőséget.