Ivartalanítási Akció az Állatbarát Alapítványnál

 Ivartalanítási Akció az Állatbarát AlapítványnálA kóborállatok száma folyamatosan növekszik a megyében, az Állatotthon folyamatosan teltházzal üzemel, egy megüresedett helyre átlagosan 20-30 kutya és cica várakozik. A legjobb megoldás a felesleges szaporulat megelőzésére az ivartalanítás.

 

 

Az ivartalanítás népszerűsítésének, ösztönzésének fontosságát felismerve évek óta szervez az Állatbarát Alapítvány ivartalanítási akciót támogató partnerek segítségével. A napokban veszi kezdetét az újabb ivartalanítási kampány.
 
 

A kampány időszaka: 2009. október 1. – október 31.

 
 
A kampányban együttműködő partnerek:
 
- Állatbarát Alapítvány (szervezés, lebonyolítás, forrás részbeni biztosítása)
- Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. (forrás részbeni biztosítása)
- Magyar Állatorvosi Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete – a kampányban résztvevő állatorvosok (kedvezményes műtétek elvégzése)
 
 
Az akcióban résztvevő állatorvosok munkadíjuk jelentős részéről mondanak le a kampány sikerének és kitűzött céljainak elérése érdekében. A Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. és az Állatbarát Alapítvány 500 000 Ft-os támogatásának köszönhetően a Nyíregyháza vonzáskörzetében élők szuka kutyáján és nőstény macskáján még olcsóbban lehet az akció ideje alatt elvégeztetni a műtétet, de a megye többi lakosa is kevesebb összeget fizethet majd az állatorvosnál.
 
 

Nyíregyháziak esetében az első 50 szukakutya, és az első 50 nőstény macska ivartalanítása végeztethető el a kiemelt kedvezménnyel, de az alapkedvezményt ezen felül is minden állattartó igénybe veheti.

 
 
 
Hogyan lehet jelentkezni az akcióra?
 
• Az Állatbarát Alapítványnál 2009. október 1. és október 31. között személyesen, személyigazolvány, lakcímbejelentő kártya bemutatásával vehetők át az akciós műtétre jogosító kuponok. Cím: Állatotthon, Nyíregyháza Csatorna u. 2. sz., ahol minden nap 8-16 óráig várják az érdeklődőket.
 
• A kupon átvételekor minden jelentkező kézhez kapja azt a listát, amelyen a műtéteket végző állatorvosok neve és elérhetősége szerepel. A listából bármely állatorvos szabadon választható. Előzetes telefonos vagy személyes egyeztetés után a megbeszélt időpontban a kiválasztott orvos elvégzi a műtétet. A műtétet követően, miután magához tért az altatásból a kutya vagy cica, már haza is vihető. Fizetni az állatorvosnál kell, a kupon leadásával egyidejűleg.
 
• A varratszedésre a műtétet követő 14. napon kerül sor, amely csak pár percet vesz igénybe, és ennek költségét a műtét ára már tartalmazza.
 
 
 

Akciós árak:

 

Nyíregyházi lakosoknak (sárga kuponnal)
 
szuka kutya - első 50 jelentkező
9 500 Ft
nőstény macska – első 50 jelentkező
5 000 Ft
 
 
Nyíregyházán kívüli lakosok a megyében, vagy a keret betelte után korlátlan számban biztosított, kedvezményes árak
Szuka kutya
16 000 Ft
Nőstény macska
8 500 Ft
 
Hím állatok esetében egységes, kedvezményes ár
Kan kutya
7 500 Ft
Kandúr macska
4 500 Ft
 
 
AKCIÓN KÍVÜLI ÁRAK
Szuka kutya
22-26 000 Ft
Nőstény macska
12 600 Ft
Kan kutya
13 500 Ft
Kandúr macska
6 700 Ft