Ingyenes tanfolyam szakdolgozóknak

Ingyenes tanfolyam szakdolgozóknakA Magyar Egészségügyi Szakdolgozó Kamara egyedülálló kezdeményezést indított utjára: 40 órás akkreditált képzés során vállalkozási jogot, munkajogot, gazdasági alapismereteket, marketinget és kommunikációt illetve speciális, csak az egészségügyi vállalkozásokra vonatkozó ismereteket oktatnak az egészségügyben dolgozóknak.

A MESZK* (Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara) ingyenes tanfolyam keretében vállalkozási ismereteket oktat a tagjainak felkészítve őket a jövő kihívásaira.

 

 

A 40 órás akkreditált képzés során vállalkozási jogot, munkajogot, gazdasági alapismereteket, marketinget és kommunikációt illetve speciális, csak az egészségügyi vállalkozásokra vonatkozó ismereteket oktatnak három hétvégén, majd vizsgával zárul a képzés.
Az idei évben már három csoport végzett Budapesten, Szegeden és Kaposvárott, és az elkövetkező két évben az ország különböző részeiben folytatódik a program.

 

Már egyre több ágazatban alakul át úgy a rendszer, hogy nem közalkalmazottként, hanem vállalkozóként kell végezni a mindennapi feladatokat. Az alapképzés sajnos még nem készít fel erre, ezért gondolta a kamara, hogy segít. Lehetséges, hogy néhány év múlva a körzeti védőnő, a kórházi dietetikus, vagy a gyógytornász, esetleg akár a röntgen asszisztens is vállalkozói formában kell hogy helyt álljon. A MESZK szeretne elébe menni a dolgoknak és felkészíteni a tagjait az esetleges változásokra. Sajnos nem csak a struktúraváltás, hanem a szakdolgozói területet érintő súlyos létszámhiány is efelé viszi az ágazatot. Vannak olyan kollégák, akik több intézményben látják el ugyanazt a munkát, így enyhítve a létszámhiányt és ez a régi struktúrában egyre kevésbé oldható meg legálisan.

A képzés társul mentorállási tevékenységgel is, ahol az adott szakterület oktatói, valamint a már vállalkozóként működő szakdolgozó kollégák rendszeres, és természetesen szintén ingyenes tanácsadást biztosítanak a program résztvevőinek. Mind az oktatás, mind a tanácsadás országos, hét helyszínen (Budapest, Szeged, Kaposvár, Nyíregyháza, Szombathely, Pécs, Zalaegerszeg) az ország egészét lefedve igyekszik minél inkább helybe vinni a tudást.

A képzési programról és az előző csoportok tapasztalatairól bővebben olvashatnak a MESZK honlapján a www.meszk.hu oldalon.

 

A program október 2 – október 17 között lesz Nyíregyházán, még az utolsó pillanatban sem késő jelentkezni.

További információk:
Dr. Balogh Zoltán elnök, MESZK
meszk@meszk.hu
Tel.: 1-323-2070