Különleges kezdeményezésben vesz részt a Heaven Street Seven

Különleges kezdeményezésben vesz részt a Heaven Street SevenNovák Péter, Palya Bea és Dés András mellett a Heaven Street Seven is kiáll a roma kultúráért. A hazai fesztiválok kihagyhatatlan fellépője a Roma Ikon elnevezésű fesztivál keretében a cigány hagyományokat őrző Karaván Famíliával zenél együtt.

A HS7 tagjai hisznek a zene egységesítő erejében, amelyről október 10-én, az első Roma Ikon Fesztiválon bárki megbizonyosodhat.



 

Örömmel csatlakozott a Heaven Street Seven zenekar a Roma Ikon elnevezésű kezdeményezéshez, amelynek célja a roma kultúra, a roma zene, és a roma életforma mind szélesebb körben való elfogadtatása. A fesztiválon fellépő együttesek nem saját, jól megszokott stílusukban zenélnek, hanem külön, erre az alkalomra összeállított dalokat adnak elő, amelyekben roma zenéket dolgoznak fel saját stílusukban, vagy saját dalaikat adják elő autentikus roma stílusban.

 

„Egyszerűen adta magát, hogy mi is csatlakozzunk a Roma Ikonhoz. A Karaván Famíliával már korábban is dolgoztunk együtt. Négy nagyon szimpatikus emberről van szó, akik hoznak magukkal valami egészen sajátosat, és akikkel öröm együtt zenélni.” – mondta a zenekar basszugitárosa, Németh Róbert.

 

A fesztivál célközönsége a roma és nem roma társadalom egyaránt. Németh Róbert pont ebben látja a Roma Ikon lényegét: „Úgy gondoljuk, hogy két külön zenei világ és egyúttal elvileg egymástól távol álló zenei stílus találkozik a színpadon, amelyek a zene erejével egységes dologgá tudnak összeforrni.”

 

Mindenképpen izgalmas produkcióra számíthatunk október 10-én a HS7 basszusgitárosa szerint, hiszen a Karaván Famíliával való közös előadásuk mellőz mindenféle kimódoltságot, igazi örömzenélésről van szó.

 

 

A fesztivál helyszíne:

 

Dürer-kert, Budapest, XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21.

 

A fesztivál időpontja:

 

2009. október 10.

 

A program:

 

- Koncertek:

Jazz’n da City, Maszkura és a tücsökraj, Palya Bea és Dés András Öröm duója, Colorstar, Heaven Street Seven és a Karaván Família, Magna Cum Laude

 

Továbbá:

- A roma életet bemutató szociofotók kivetítése (a hétesi alkotótábor gyermekeinek szemszögéből)

 - Fényfestészet cigány motívumokkal – Laluz Visuals 

 - Filmvetítés (Bódis Kriszta filmjei: Amari kris, Báriséj)

 - Gyermekrajz kiállítás az Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény cigánytanulóinak munkáiból,  a berettyóújfalui kistérségből.