Secondary menu


Kiemelt cikkek

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban Kopogtatott a gólya a Nyíregyházi Állatpark Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében, a Tarzan ösvényén. Az eddig 5 egyedből álló zsiráf család egy újabb taggal gyarapodott. A 450 napnyi  vemhességi idő után világra jött kis zsiráf jó egészségnek örvend, s egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

Szabó Márta Jászai Mari-díjas lett

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át március 15-e alkalmából. Szabó Mártát, a Móricz Zsigmond Színház színművészét is díjazták.

Hulladékért virágot akció Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. 2018. március 5. és március 20. között ismét megszervezi a Hulladékért virágot elnevezésű akciót. A két hét során a különválogatott papír-, műanyag-, öblösüveg-, fém- csomagolási hulladékokért, valamint italos kartondobozokért, utalványt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kapnak a résztvevők.

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.

Ha február, akkor Táncfarsang!

Három napos táncőrület a Móricz Zsigmond Színházban! 2018-ban is megrendezésre kerül a Táncfarsang: Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit!


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

XII. Kelet Ruhabörze a BuSzaCsában - Baba, gyerek és felnőttruhák börzéje

Őszi bababörze NyíregyházánAz október 18-i börzére várunk szeretettel minden pocakos kismamát, csöppségeket-nagyobbacskákat nevelő családokat, tiniket és felnőtteket, akik jó minőségű, márkás holmikat készülnek beszerezni bolti ár töredékéért cserébe.

 

 

 

 

Őszi bababörze NyíregyházánAz október 18-i börzére várunk szeretettel minden pocakos kismamát, csöppségeket-nagyobbacskákat nevelő családokat, tiniket és felnőtteket, akik jó minőségű, márkás holmikat készülnek beszerezni bolti ár töredékéért cserébe.

 

A Ruhabörze díszvendége: Dr. csomai Zita

Zita onkológián dolgozott, jelenleg magánklinikán gyógyít, természetgyógyász. Két gyönyörű csöppség édesanyja, aki két nagyon sikeres könyvét szeretné bemutatni, dedikálni családok körében : Természetes gyógymódok kismamáknak, illetve Babaelsősegély. A betegségmegelőzéssel és otthoni sürgősségi gyermekellátással kapcsolatos kíváncsi szülők kérdéseikre a választ Zitától megkapják, akinek kedves, szelíd, szakmailag széles körben elismert lénye mindenkit magával ragad. E két könyv dedikálva hihetetlenül promóciós áron lesz kapható, és nem hiányozhat egyetlen gyermeket váró, illetve nevelő család könyvespolcáról sem! Gyere el, lapozz bele, ismerd meg te is!

Ha új kiállítóként, árusítóként részt akarsz venni a következő börzénken, akkor feltétlenül küldd el neved, telefonszámod a temesfalviek@t-online.huEzt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát email címre, mert ha küldjük a foglalással kapcsolatos információkat, azt hálózaton tesszük, és így marad elég időd eldönteni, aktuális-e neked a börzén való kiállítás...

XII. KELET RUHABÖRZE (Baba, gyerek és felnőttruhák börzéje!)

Időpont: 2009. október 18. vasárnap 09:00-15:00-ig

Helyszín: Nyíregyháza, BUSZACSA - Géza utca

Infovonal kontakt: Temesfalviné Anett

Tel: 0630/6115447, 0630/468-0264.

Árusító asztaljegyek elfogytak! Amennyiben történik megüresedés a helyeket illetően, visszajelzést kapnak azok, akik a várólistára iratkoznak fel a temesfalviek@t-online.huEzt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát e mail címen. Megértéseteket köszönjük!

Kereskedői standok is már csak korlátozott mennyiségben foglalhatóak!

Szinpadi programok 11.00 után :

- lufibohóc,

- gyerekdivatbemutatók :C&A, TAKKO Fashion, OVIESSE

- gyerektánckavalkád: hipp-hopp, néptánc,hastánc,salsa

INGYENES gyerekprogramok egész nap :

- játszóház( KIWI HÁZ)

- arcfestés , hennatetoválás

- kreatív sarok( MOCORGÓKUCKÓ)

- mesebirodalom (Bartha Dekor)

 

Gyerekek! 11:00- 13:00-ig lehetőségetek lesz jelmezekbe bújni, majd a mesebirodalomban örök emlék, fénykép készülhet rólatok! (A Bell Photo, Selyemjelmez, Bartha Dekortámogatásával

A belépő közönségnek ajándékokkal kedveskedünk :ÉVA,- Fitt Mama magazinok, Chio Chips, Univer, Neogranormon....(Az első 1000 látogató)

13:00-tól a belépőjegy : 200,- ft/ fő (14 év alatt ingyenes)

 

Szeretettel várunk minden családot!

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut