Sikeresen zárult az ivartalanítási kampány

Sikeresen zárult az ivartalanítási kampányA kóbor állatok száma folyamatosan növekszik a megyében, az Állatotthon folyamatosan teltházzal üzemel, egy megüresedett helyre 25-30 kutya és cica várakozik.  A legjobb megoldás a felesleges szaporulat megelőzésére az ivartalanítás. A legutóbbi kampány sikeressége és a kóbor állatok problémájának megoldása miatt az Állatbarát Alapítvány tavaszra újra ivartalanítási akciót tervez.

Az ivartalanítás ösztönzésének fontosságát felismerve az állatbarát Alapítvány és partnerei évek óta szerveznek ivartalanítási akciókat.

 

Az utóbbi kampány 2009 október 1-től október 31.-ig tartott.



A kampányban együttműködő partnerek:

Állatbarát Alapítvány: szervezés, lebonyolítás, forrás részbeni biztosítása,

Nyíregyházi Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Kft. Forrás részbeni biztosítása,

Magyar Állatorvosi Kamara Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei- Szervezet: a kampányban résztvevő állatorvosok munkadíjuk jelentős részéről mondtak le.

 

A kampányban Összesen 218 állat kedvezményes műtétéhez adtak ki kupont az Alapítvány munkatársai. Ebből 124 macskán és 94 kutyán végezték el a beavatkozást.

Az első 50 nyíregyházi, nőstény kutya és cica gazdája részesült kiemelkedő kedvezményben részesült, míg a többi résztvevő is csaknem 40%-al olcsóbban végeztethette el a műtétet állatain.

Nőstény macska sárga kuponnal: 50 db
Nőstény macska fehér kuponnal 46 db
Szuka kutya sárga kuponnal 50 db
Szuka kutya fehér kuponnal 16 db
Kan kutya fehér kuponnal 28 db
Kandúr macska fehér kuponnal 28 db

Összesen:218 db