Ázsiai elefántok érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba

Ázsiai elefántok érkeztek a Nyíregyházi ÁllatparkbaAhogy korábban már beszámoltunk róla, az európai fajmegmentési program keretében három, a legszebb hölgykorban lévő ázsiai elefánt érkezett Spanyolországból Állatparkunkba. Ők lesznek a jövő év tavaszán átadásra kerülő nagyszabású beruházás, az Indonéz-szigetvilág dzsungeleit idéző Zöld Piramis első lakói.

A három elefánttehén érkezte egyúttal azt is jelenti, hogy nálunk található Magyarország legnagyobb elefánt- és vastagbőrű gyűjteménye, így a már az Állatparkban élő afrikai elefánt mellett ázsiai fajjal is szélesedik a paletta; ezt egyébként Európa több száz állatkertjéből mindössze tíz teheti meg!

 

 

A szelíd elefántok tréningje elkezdődött, úgyhogy nem kell jövő tavasztól Ázsiába utazni senkinek, hogyha elefánt hátról akarja nézni a világot, mert jövő tavasztól 3 elefántunkon kicsik és nagyok is utazhatnak majd!

 

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, az európai fajmegmentési program keretében három, a legszebb hölgykorban lévő ázsiai elefánt érkezett Spanyolországból Állatparkunkba. Ők lesznek a jövő év tavaszán átadásra kerülő nagyszabású beruházás, az Indonéz-szigetvilág dzsungeleit idéző Zöld Piramis első lakói.