Oktatóprogram és drámapedagógiai előadás a szelektív hulladékgyűjtésről

Oktatóprogram és drámapedagógiai előadás a szelektív hulladékgyűjtésről A 2009/2010-es tanévben megújította pedagógiai oktatónapját az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft., hogy még hasznosabb gyakorlati segítséget nyújthasson a szelektív hulladékgyűjtés, a környezettudatos gondolkodás oktatásához az iskola- és óvodapedagógusoknak.

 A felfrissített oktatóprogram anyagát a települési önkormányzat, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. és az ÖKO-Pannon közös szervezésében ezúttal Nyíregyháza pedagógusai ismerhették meg.

 

A programtól néhány száz méterre a Móricz Zsigmond Színház Művész Stúdiójában a Kacskaringók Virtustársulat drámapedagógusai mutattak be interaktív környezetvédelmi drámajátékot a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és az Eötvös József Gyakorló Gimnázium tanulóinak közreműködésével.

Oktatóprogram és drámapedagógiai előadás a szelektív hulladékgyűjtésről

A kezdeményezés célja, hogy a pedagógusok közreműködésével valamennyi óvodás és általános iskolás megismerkedhessen a szelektív hulladékgyűjtés gondolatával, a felnövekvő generáció számára értékké és mindennapi gyakorlattá váljon a környezettudatos magatartás. A fiatalok tanítása kiemelten fontos, mert hosszú távon az ő együttműködésükkel működhet hatékonyan a szelektív hulladékgyűjtés, a környezet terhelését minimalizáló hulladékgazdálkodás.

Oktatóprogram és drámapedagógiai előadás a szelektív hulladékgyűjtésről

Az ÖKO-Pannon oktatóprogramja a 2002/2003-as tanévben három városban indult el, azóta folyamatosan bővül. Az előző tanévben is több mint 200 ezer óvodás és iskolás gyermek ismerkedhetett meg a szelektív hulladékgyűjtés alapismereteivel az ÖKO-Pannon oktatóanyagainak segítségével. Idén eljött az ideje, hogy a rengeteg tapasztalat alapján frissítsék a szelektív oktatónap anyagát.

 

Oktatóprogram és drámapedagógiai előadás a szelektív hulladékgyűjtésről

 

Nyíregyházán az önkormányzattal és a helyi közszolgáltató Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft.-vel együttműködésben szervezett oktatónapon iskolai tanárok és óvodapedagógusok ismerkedhettek meg az ÖKO-Pannon megújult oktatóprogramjával.