Rendezvénysorozat Váci Mihály élete és munkássága címmel

Rendezvénysorozat Nyíregyházán Váci Mihály élete és munkássága címmel A Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum, a Váci Mihály Emlékbizottság, valamint a Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület 2009. november 25-27 között rendezi meg Nyíregyháza város költője Váci Mihály születésének 85-ik, halálának 40-ik évfordulója tiszteletére a Váci Mihály élete és munkássága c. rendezvénysorozatot.

A programot, és annak miértjét a Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum igazgatója,  Bohács József mutatta be. A programban szerepel megemlékezés, kiállítás, emlékülés és koszorúzás egyaránt. Úgy érzik, hogy Váci Mihály a háttérbe szorult az utóbbi időben, az oktatásban is. Véleményük szerint újra kell értelmezni a műveit, és ismét megismertetni a tanulókkal verseit és prózai írásait is.

 

Rendezvénysorozat Váci Mihály élete és munkássága címmel

 

Stick Gyula, a Váci Mihály Társaság Kulturális Egyesület elnöke bemutatta, hogy a híres költő rövid élete során mennyi mindent tett a közért, főként az ifjúságért. Sok dezinformáció kering munkájával kapcsolatban, az egyesület ezeket is el szeretné oszlatni a rendezvénysorozat alatt.

 

Rendezvénysorozat Váci Mihály élete és munkássága címmel

 

Tar János, a Váci Mihály Emlékbizottság titkára a sajtótájékoztatón bemutatta a bizottság munkáját. Szeretnék visszahelyezni Váci Mihályt a magyarirodalomba, de lehetetlennek látszik a cél, mert nagyon sok ellenállásba ütköznek. De megköszönte Nyíregyháza Megyei Jogú Város önkormányzatának a lehetőséget, hogy megszervezhették a programsorozatot.