Elkezdődött a munkavégzés a felújításra váró szennyvíztelepen

Elkezdődött a munkavégzés a felújításra váró szennyvíztelepen Megkezdődött a munkaterület előkészítése a felújításra váró II. számú szennyvíztisztító telepen. Bizonyára sokan várják már, hogy a Nyíregyháza és Térsége Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Nagyprojektjének kivitelezése a munkavégzések megkezdésének szakaszába forduljon.

A Nyíregyháza és Térsége Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Programjának részét képező II. számú szennyvíztisztító telep kivitelezési munkálatai, pontosabban azon belül is a helyszíni munkavégzés vette kezdetét 2009. december 4-én a szennyvíztisztító telep területén, a reggeli órákban.

 

A majdani építés helyszínén a munkaterületet előkészítésének első elemeként kitermelik az építkezések útjában álló fákat, gondosan bekötegelik, s az így nyert famennyiség a későbbiek folyamán az előírásoknak megfelelően értékesítésre kerül. A kivitelező Nyírség Konzorcium kiviteli ütemtervében ezen kívül természetesen még más előkészítő részfeladat is szerepel (pl. fémszerkezetbontás, iszapkezelési munkák és egyéb tereprendezések), amelyeket az előttünk álló hónapokban terveznek elvégezni.

A beruházás terület előkészítése várhatóan jövő év tavaszáig fejeződik be.