Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Szabadtéri Színpad nyár végén nyílik!

Ma jelentették be, hogy 2018. augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Benczúr Gyula téren.

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.

Rekordkísérletre készülnek a nyíregyházi menhelyen

Az Állatbarát Alapítvány 2018.április 8-án, vasárnap rekordot szeretne dönteni - már ami a kutyák sétáltatását illeti. 10-15 óra között várnak minden állatbarátot a Csatorna u. 2.szám alatti menhelyen. Szép időt jósolnak, döntsük meg a korábbi rekordot!

Fülöp kutya megkínzói súlyosabb büntetést kaptak másodfokon

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. április 6-án 8-8 hónap börtönbüntetésre súlyosbította a B. A. és társa vádlottakkal szemben állatkínzás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 4-4 hónap fogházbüntetést. Az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta a másodfokú bíróság.

Megjelent a Képmás Zenekar harmadik klipje

A klip ötlete egy baráti borozgatás alkalmával merült fel, és már régóta tervezgették.  Ez lírai, szerelmes dal, amelynek képeit Nyíregyházán és Bodrogkeresztúron forgatták, Kondás Kristóf a rendező segédletével. Újabb mérföldkőhöz érkezett a nyíregyházi Képmás zenekar pályafutása, hiszen bemutatták legújabb videóklipjüket, amely a MINDEN MIT ELLOPTÁL című dalból készült.

Csillagvirág-számlálás a Sóstói erdőben

Sokadik nekifutásra végre tényleg beköszöntött a tavasz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a nyíregyházi Sóstói-erdőben újra nyílik védett növényritkaságunk, a ligeti csillagvirág. 2018. április 2-án, húsvét hétfőn 15:00-kor az E-misszió Egyesület ismét várja az erdő barátait a csillagvirág állomány megszámlálására. Találkozó a Tölgyes Csárda előtt, ahonnan gyalog közelítik meg a csillagvirág lelőhelyét.


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Pajzsmirigy UH készülék a cukorbetegség megelőzésére Nyíregyházán

Pajzsmirigy UH készülék a cukorbetegség megelőzésére NyíregyházánPajzsmirigy UH készülék került átadásra december 3-án a Jósa András Oktatókórházban. A Changing Diabetes program keretén belül a diabéteszes betegek ellátásának javulása, a pajzsmirigy vizsgálatának egyszerűsödése valósulhat meg. Emellett felhívja a figyelmet a cukorbetegség világméretű terjedésére, illetve annak megelőzésére.

 

 

 

 

A több mint 8 millió forint értékű készüléket Dr. Vancsó Ágnes ügyvezető igazgató és Dr. Gaál Zsolt a IV. Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa vette át a Novo Nordisk magyarországi vezérigazgatójától, Morten Vaupel - től.

 

Changing Diabetes

Pajzsmirigy UH készülék a cukorbetegség megelőzésére Nyíregyházán2003-ban egy nemzetközi kezdeményezés indult útjára az Egyesült Államokból „Changing Diabetes" jelszóval, melyet a dán Novo Nordisk felkarolt, úgy gondolva, hogy ez a jelmondat - megfelelő mögöttes tartalommal - segíthet a cukorbetegség    fontosságának felismerésében, a kedvezőtlen folyamatok visszafordításában, és hozzájárulhat a gondozás minőségének javításához.

 

Ha ugyanis nem teszünk aktívan a diabétesz eddig tapasztalt változásának folyamata ellen, azaz ha nem változtatjuk meg a jelenlegi tendenciákat, akkor az fogja a mi életünket, társadalmunkat megváltoztatni.

 

Pajzsmirigy UH készülék a cukorbetegség megelőzésére Nyíregyházán  Pajzsmirigy UH készülék a cukorbetegség megelőzésére Nyíregyházán

 

Ezért is tűzték azt a program céljául, hogy megváltoztassa a cukorbetegséggel és annak kezelésével kapcsolatos gondolkodást, valamint felhívja a figyelmet a cukorbetegség világméretű terjedésére, illetve annak megelőzésére.

A Changing Diabetes program emellett olyan kezdeményezéseket is támogat, amelyek hozzájárulnak a diabéteszes betegek ellátásának javításához. A nyíregyházi UH készülék adományozása is e törekvés eredménye.

 

Mire jó a pajzsmirigy UH?

Pajzsmirigy UH készülék a cukorbetegség megelőzésére NyíregyházánA pajzsmirigy alaki, morfológiai eltéréseinek vizsgálatában a nyaki ultrahang vizsgálatnak kiemelkedő szerepe van. Ez a vizsgálat a beteg számára nem megterhelő, nem fájdalmas, pár percig tart, de nagyon sok információt szolgáltat az orvos számára. A vizsgálat során meglehet mérni a pajzsmirigy nagyságát, már néhány mm-es göbök is kimutathatók. Alkalmas ez a vizsgálat a göbök követése, ellenőrzése mellett akár bizonyos pajzsmirigygyulladások valószínűsítésére is.

A Jósa András Oktatókórházban 6 endokrinológusa látja el a két endokrin-  pajzsmirigy szakrendelésen felmerülő feladatokat. 2009-ben összesen 11 685 vizsgálat történt. A betegek jelentős részénél történt nyaki ultrahang vizsgálat, amely eddig egy másik szakrendelőben más, előjegyzett időpontban történt.

 

Pajzsmirigy UH készülék a cukorbetegség megelőzésére Nyíregyházán

 

Mostantól lehetővé válik, hogy maga az endokrinológus végezze a nyaki ultrahang vizsgálatot. Igy ugyanaz a vizsgáló, ugyanolyan készülékkel követheti beteget, elmentheti a látott képet és azt akár évek múlva is összehasonlíthatja a látottakkal. - mondta el Dr. Gaál Zsolt osztályvezető főorvos, kiemelve a készülék nyújtotta diagnosztikai előnyöket.

 

Main menu

story | by Dr. Radut