Megújul az E-misszió Egyesület Erdei Iskolája

Megújul az E-misszió Egyesület Erdei Iskolája Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület 63 millió forintos KEOP-támogatásból valósítja meg az 1996 óta Márokpapiban működő Csiperke Erdei Iskolájának felújítását, bővítését és az oktatási eszközök fejlesztését.

A bővítést követően a 360 m2-es épület egész éven át korszerű helyszínt biztosít a gyerekek erdei iskoláztatásához és táboroztatásához.
 
Az Oktatási Minisztérium által Minősített Erdei Iskola Programot tanévenként eddig is számos tanuló vette igénybe, azonban a beruházásnak köszönhetően mind a négy évszakban tartalmas programokkal és komfortos szállással tudjuk fogadni vendégeket.
 
Megújul az E-misszió Egyesület Erdei Iskolája
 
Az erdei iskola épülete a felújítás és akadálymentesítés mellett egy oktatóteremmel, mozgássérültek számára újonnan kialakított mosdóval és szertárrészekkel bővül.
A környezettudatos fejlesztés révén az épületegyüttes energiaellátását a hagyományos rendszerek visszaszorításával napkollektorok és napelemek fogják segíteni és kielégíteni.
 
A pályázat segítségével az erdei iskola eszközparkját is bővítjük, mely révén még színesebb és gazdagabb program várja a gyerekeket. Az élményeken és tapasztalatokon alapuló tanulást jól segítik a pályázati támogatásból vásárolt terepi és vizsgálati eszközök, mint például a multimédiás mikroszkópok, csillagászati távcső, meteorológiai állomás, valamint a vadon élő állatok megfigyeléséhez jól használható távcsövek. A 35 kerékpár jóvoltából a csoportok a gyalogos természetjárás mellett biciklis kirándulásokon is megismerkedhetnek a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet természeti és kulturális értékeivel.
A hallás- és mozgássérültek számára is akadálymentesített oktatótermünk a korszerű technikai felszereltsége által lehetővé teszi felnőtt képzések és konferenciák megrendezését is.
 
 
A terepi kutatóeszközöket és a kerékpárokat már használhatják a tavasszal érkező erdei iskolás csoportjaink, az épület bővítésének befejezésére 2010 nyarán kerül sor.
A fejlesztés révén a Csiperke Erdei Iskola és Tábor egész éves nyitva tartásával és a gazdag eszközparkkal még hatékonyabban tudja szolgálni a felnövekvő generáció környezettudatos szemléletformálását.
 
 
 
Szőke Zsuzsa
                programkoordinátor