Záhony - Ötször ment vissza lopni a talált kulccsal

Záhony - Ötször ment vissza lopni a talált kulccsal A héten tett feljelentést egy idős záhonyi férfi, hogy valaki tavaly november óta többször bement lakásukba, amikor nem voltak otthon. Az ismeretlen tettes tíz-húszezer forint körüli összegeket, valamint ékszereket tulajdonított el. A tolvaj négy alkalommal összesen 45.000 forintot és 160.000 Ft értékű aranyat vitt magával.

A rendelkezésre álló adatok alapján valószínűsíthető volt, hogy valaki a lakókörnyezetből, egy elhagyott kulccsal dézsmálja a tulajdonos vagyonát.

A Záhonyi Rendőrkapitányság két nyomozója pénteken lesben állt a lakásban, a házaspár pedig látványosan elment otthonról. A rendőröknek alig pár percet kellett várniuk, amikor kulcs fordult a zárban, nyílt az ajtó és egy fiatal nő jött be.

A 23 éves, ukrán állampolgárságú, de magyar nemzetiségű nő ugyanannak a lépcsőháznak másik lakásában lakik albérlőként. Beismerő vallomásában elmondta, hogy novemberben a sértettek ajtóban felejtett kulcsát tulajdonította el, azzal járt vissza lopni.

A nőt folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsítják.