Aranyosapáti - Életmentő rendőr

 A Vásárosnaményi Rendőrkapitányságl ismeretlen tettes ellen indított nyomozást  A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság közveszélyokozás bűntett megalapozott gyanújával ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a vasárnap este Aranyosapátiban történt robbanással kapcsolatban. A szakértők bevonásával folytatott vizsgálat jelenlegi adatai szerint a házban egy PB gázpalack robbant fel, mely sem a tűzhelyre, sem más készülékre nem volt rácsatlakoztatva.

 A lakás teljesen összeomlott és kiégett. Három személy ki tudott jönni a romok közül, egy férfit azonban a szomszédban lakó, éppen szolgálaton kívüli rendőr és egy másik szomszéd mentett ki a ráomlott törmelék és a lángok közül.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője és néhány másik férfi az égő ház kapubejárójában álló gáz-benzin üzemű gépkocsit is arrébb vonszolták, nehogy az is felrobbanjon. A robbanás idején a házban tartózkodó négy személy életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A mentést követően a főtörzszászlós is oxigénmaszkra szorult, de ő nem sérült meg.

Jogszabályi háttér:

Közveszélyokozás Btk. 259. § (1) Aki árvíz okozásával, robbanó, sugárzó avagy más anyag, energia vagy tűz pusztító hatásának kiváltásával közveszélyt idéz elő, vagy a közveszély elhárítását, avagy következményeinek enyhítését akadályozza, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.