Egészségügyi Holding vezetése támogatja a demonstrációt

Egészségügyi Holding vezetése támogatja a demonstrációt Az egészségügyi dolgozók februák 5-i demonstrációjára a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding vezetése az alábbi sajtóközleményben reagált.

 

Az egészségügyi dolgozók demonstrációt hirdettek februák 5-én 15.00 órára, Nyíregyházán a Kossuth térre. Azt a 13. havi bér megvonása miatt elvesztett kétszeri 49.000 Ft-ot követelik, amit a kormány a  költségvetésben a köztisztviselők és a közalkalmazottak részére biztosított.

 

A Városházán ma megtartott sajtótájékoztatón elhangzottakra a következőt kívánjuk reagálni:
 
 
Egyetértünk a dolgozóink törekvéseivel. Mindenben támogatásra számíthatnak az Egészségügyi Holding vezetése részéről, hogy elérjék az egészségügyben dolgozók „szektor semleges” finanszírozását, és a 2 x 49.000 forintos juttatás kifizetését.
 
 
Nekünk nincs vitánk a dolgozókkal, ezeket az intézkedéseket nem a fenntartó és nem az Egészségügyi Holding hozta, hanem a kormányzat. Azt, hogy ki hol kívánja érdekeit egy demonstráció keretében érvényre juttatni - mivel ez egy demokratikus alapjog - nem kívánjuk kommentálni.
 
Dr. Kiss Zoltán Tamás
vezérigazgató