Secondary menu


Kiemelt cikkek

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban

Zsiráfborjú látott napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban Kopogtatott a gólya a Nyíregyházi Állatpark Afrika élővilágát bemutató kifutórendszerében, a Tarzan ösvényén. Az eddig 5 egyedből álló zsiráf család egy újabb taggal gyarapodott. A 450 napnyi  vemhességi idő után világra jött kis zsiráf jó egészségnek örvend, s egyelőre anyjával él együtt, de pár nap múlva meg fog ismerkedni a csapat többi tagjával is.

Szabó Márta Jászai Mari-díjas lett

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át március 15-e alkalmából. Szabó Mártát, a Móricz Zsigmond Színház színművészét is díjazták.

Hulladékért virágot akció Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. 2018. március 5. és március 20. között ismét megszervezi a Hulladékért virágot elnevezésű akciót. A két hét során a különválogatott papír-, műanyag-, öblösüveg-, fém- csomagolási hulladékokért, valamint italos kartondobozokért, utalványt, vagy növényi hulladékból készült komposztot kapnak a résztvevők.

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral

Évértékelő / évindító interjú a Képmás zenekarral A Képmás zenekar az észak-keleti régió egyik meghatározó csapata, amely 2006-ban Nyíregyházán alakult azzal a szándékkal, hogy olyan igényes élő zenét játsszanak, amely valódi intellektuális tartalmat közvetít. Folyamatosan zenélnek és hozzák el a szeretet hangját a számtalan intézménybe, nem csak egyházi berkeken belül. A zenekar vezetőjét, Bolega László énekes-dalszerzőt a legutóbbi turnéjukról, és az előttük álló időszakról is kérdeztük.

Hamarosan befejeződik a Szabadtéri Színpad felújítása

A Szabadtéri Színpad műszakilag igen leromlott állapotban volt, a mai kor követelményeinek, és a helyi igényeknek sem felel meg, így teljes körű felújítása évek óta indokolt. Igen frekventált helyén áll, a városi szövetben való elhelyezkedésénél, a funkciójánál, a térszervezésénél fogva, illetve a területen lévő építmények, épületek, terek formavilága, építészeti megfogalmazása, a vegetációt meghatározó hangulata miatt, a város igen jellegzetes, fontos intézménye.

Ha február, akkor Táncfarsang!

Három napos táncőrület a Móricz Zsigmond Színházban! 2018-ban is megrendezésre kerül a Táncfarsang: Néptánc, flamenco, balett, modern táncfeldolgozások és látványos koreográfiák várják a tánc szerelmeseit!


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Vállalkozói Fórum Záhonyban

Vállalkozói Fórum Záhonyban  Ács-állványozó, gépi forgácsoló, hegesztő, valamint szociális gondozó és ápoló. Ezek számítanak hiányszakmának az Észak-alföldi Régióban, hangzott el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szakképzés-szervezési Önkormányzati Társulás záhonyi vállalkozói fórumán.

 

 

 

 

 

Vállalkozói fórumot tartott a Szatmár-Beregi TISZK Záhonyban,
ahol beszámoltak a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatuk jelenlegi állásáról
 
 

 

A TISZK rendszer lényege, hogy a foglalkoztatási igényeknek megfelelő szakmákat sajátítsák el a tanulók. Ezt szolgálja a Szatmár-Beregi Társulás ún. Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében megvalósuló fejlesztése is.

 

 
A TIOP program építési beruházásra és eszközbeszerzésre ad lehetőséget. - hangzott el a vállalkozói fórumon. A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium Központi épületén végzik majd a legnagyobb volumenű munkát, melynek keretében a Déri Miksa tagintézmény oktatási tömbjét teljesen felújítják. A tiszaberceli szakképzőben egy kisebb léptékű építési beruházás valósul meg.
 
Szabó István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szakképzés-szervezési Önkormányzati Társulás elnöke arról számolt be, a mátészalkai fejlesztés kapcsán már megkötötték a kivitelezővel a szerződést, és már el is kezdődtek az építési munkálatok. Tiszabercelen folyamatban van az engedélyezési eljárás, a kiviteli tervek birtokában ott is hamarosan elkezdődik a munka. Mivel a mátészalkai beruházás nagyobb volumenű, így nagyjából azonos időben fejeződnek be az építési munkálatok mindkét építési helyszínen.
 
A TIOP 3.1.1-08/1-2008-0016 keretében elnyert támogatásból eszközbeszerzésre is jelentős összeget fordít a társulás. Ez a beszerzés túlnyomórészt a központi mátészalkai intézményhez kötődik, kisebb részben azonban valamennyi intézményt érintik a pályázatból beszerzett eszközcsoportok.
 
 
A fórumon Román István a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés alelnöke arról beszélt, a Társulás tudatosan választotta a leendő logisztikai központnak helyet adó várost a találkozó helyszínéül. Kiemelte, a megyei önkormányzat mindig is támogatta a záhonyi fejlesztést, és igyekezett gyorsítani annak megvalósítását. 
 
A rendezvényen több előadást hallhattunk, mely szoros összefüggésben áll nemcsak a TÁMOP 2.2.3 számú, hanem a TIOP 3.1.1 számú pályázattal is. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Kajdy József előadásában tájékoztatott a tanulók külső gyakorlati foglalkoztatásáról. A pályázat megvalósulását követően várható eredményként a jelenlegi intézményi gyakorlati oktatást segítő eszközök fejlesztése a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő, versenyképes fiatal szakmunkások megjelenését fogja eredményezni. A gazdálkodó szervezetekkel kapcsolatban álló intézmények a projekt során a meglévő kapcsolatokat még szorosabbra kovácsolják, így folyamatos képet kapva a piaci igényekről.
 
 

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut