Csillagvirág-számlálás a Sóstói-erdőben

 Csillagvirág-számlálás a Sóstói-erdőben Az "Egy nap az erdőért" akciósorozat keretében Csillagvirág-számlálás lesz Nyíregyházán a Sóstói-erdőben. A számolásra április 1-én, csütörtökön fog sor kerülni. Találkozó 14:00-kor a Tölgyes Csárda romjai előtt.

Egy héttel az utolsó hózápor után végre virágba borult a Sóstói-erdő egyik ritka védett növénye. Önkénteseink segíthetnek a csillagvirág felmérésében!

A ligeti csillagvirág (Scilla vindobonensis) a Sóstói-erdő egyik olyan különleges védett értéke, amely pár évvel ezelőtt komoly veszélybe került, ezért önkénteseinkkel évek óta rendszeresen felmérjük állományát.

Ebben az évben a számolásra terveink szerint április 1-én, csütörtökön fog sor kerülni. Találkozó 14:00-kor a Tölgyes Csárda romjai előtt. A program várható befejezése 16-17 óra. A számolás részben bozótos, csalános területen történik, és már a kullancsok is mozogni fognak, ezért ajánlatos zárt, "játszós" ruhában jönni.

Az esemény az "Egy nap az erdőért" akciósorozat része. Akinek már van, hozza makk-kártyáját, akinek még nincs, az kap tőlünk. További részletek a www.sostoierdo.hu honlapon.