Mosolygóvíz rajzpályázat gyermekeknek

Mosolygóvíz rajzpályázat gyermekeknek A víz világnapjához közeledve általános iskolásoknak szóló rajzpályázat indul, ami a tiszta víz fontosságára hívja fel a figyelmet.


A Mosolygóvíz Program számos lépést tett már annak érdekében, hogy hangsúlyozza a tiszta ivóvíz jelentőségét. Az erről szóló ismereteket azonban már gyermekkorban meg kell alapozni. Így A víz világnapjához kapcsolódóan rajzpályázatot írnak ki általános iskolásoknak. A gyerekeknek az lesz a feladatuk, hogy rajzolják le: nekik mit jelent a tiszta, vagyis a mosolygó víz.
 
Mosolygóvíz rajzpályázat gyermekeknek
 
„A természet tiszteletére a gyermekek figyelmét már kicsi korban fel kell hívni, és jelentős hangsúlyt kell fektetni a témára nevelésük során. Így beépül a gondolkodásukba, a mindennapjaik részévé válik a környezetvédelem, és ha ehhez kapcsolódó feladatot kapnak, akkor még jobban belegondolnak, miért is fontos ez. A Mosolygóvíz Program rajzpályázatában azt várjuk a gyerekektől, hogy rajzolják le, mit jelent számukra a tiszta víz! A győztes rajz készítőjének igen nagy dicsőségben lesz része, hiszen az értékes nyeremények mellett a műve – vagy annak egy motívuma –, a tiszta víz tárolására alkalmas kulacsokon fog visszaköszönni, ami több tízezer emberhez jut majd el” – mondja Kornis Anita, a Mosolygóvíz Program vezetője.
 
A pályázatra általános iskolás, 6-14 év közötti gyermekek jelentkezhetnek, egyénileg és csoportosan egyaránt. A munkák tetszőleges technikával, A/4-es méretben készülhetnek, amelyek közvetítik a „mosolygó víz” üzenetét. Beküldési határidő: 2010. április 13. A legjobb pályaművek a Játéksziget játékáruház kiállításán és a www.mosolygoviz.hu weboldalon is megtekinthetők.