Egyre többen igényelhetik a Széchenyi Kártyát

Egyre többen igényelhetik a Széchenyi Kártyát 2010. április 1-jétől bővül azon vállalkozások köre, akik igényelhetik a Széchenyi Kártyát, hiszen ezt követően már azok a gazdálkodó  szervezetek is megkaphatják azt, melyek fő  tevékenysége pénzügyi közvetítés, biztosítás, vagyonbiztosítás, nyugdíjalapok, ill. egyéb pénzügyi tevékenység (TEÁOR 64.66)

A Széchenyi Kártya iránt továbbra is nagy a vállalkozói érdeklődés. A konstrukció rugalmas, gyors és jelenleg is állami kamattámogatással vehetik azt igénybe azok a gazdálkodó szervezetek, melyek minden szükséges dokumentummal rendelkeznek. A kamarai ügyfélszolgálaton jelentősen megnőtt a kártya iránt érdeklődők száma, és egy többen gondolják úgy, hogy ez az a lehetőség, mely a vállalkozás számára az esetleges likviditási problémákat áthidalhatja. 

2009. első  negyedévében 93 vállalkozás nyújtotta be igényét összesen 732 millió forintra, míg ugyanez a szám 2010. azonos időszakában 103 cég, több mint 850 millió forintra, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Széchenyi Kártya irodájában. 
 

Mészáros Éva