Ál-behajtók vittek el egy autót Piricsén

Ál-behajtók vittek el egy autót Piricsén Magukat egy bank munkatársainak kiadva vittek el áprilisban Piricséről egy hitelre vásárolt személygépkocsit, melynek törlesztő részleteit nem tudta fizetni a vásárló. Utóbb kiderült, hogy az akkor még ismeretlen férfiak sem pénzintézet, sem behajtó cég alkalmazásában nem álltak. A gyanúsítottakat most fogták el.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság csalás miatt elrendelt nyomozásának eredményeként május 5-én őrizetbe vettek egy 42 éves mátészalkai férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint kitervelte a bűncselekményt, és rávett két másik férfit is, hogy segédkezzenek neki. A jól öltözött csalók jegyzőkönyvet is készítettek az ál-lefoglalásról, és annyira meggyőzőek voltak, hogy a megtévesztett sértett csak utólag fogott gyanút. A nyomozás jelenlegi állása alapján a másfélmillió forint értékű autót a megszerzett forgalmi engedéllyel Romániába vitték értékesíteni. A megalapozott gyanú szerint a tettesek Ópályiban is behajtónak adták ki magukat, de ott nem tudták becsapni a kiszemelt áldozatot.

A rendőrök úgy tudják, az értelmi szerző tettestársait is rettegésben tartotta, egyiküknek korábbi 50.000 forintos tartozása fejében elvette a szintén hitelre vett autóját.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság csalás, lopás és okirattal visszaélés megalapozott gyanújával kezdeményezi a büntetett előéletű férfi előzetes letartóztatását, társai szabadlábon védekezhetnek. Azt a további nyomozásnak kell tisztázni, hogy az elkövetők honnan szereztek tudomást a hiteltörlesztéssel elmaradó kiszemelt áldozataikról.