Nyári tábor az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskolájában

Nyári tábor az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskolájában A Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet szívébe, Márokpapira várjuk azon fiatalok jelentkezését, akik szeretik az állatokat és a növényeket, szívesen tartózkodnak a természetben és kíváncsiak a bennünket körülvevő világ apró részleteire.

Természetvédelmi táborunkban a résztvevők erdőt-rétet bebarangolva találkoznak a Beregi táj változatos, védelemre méltó állat-, növény- és gombaritkaságaival. A nagy kiterjedésű erdők és festői ligetek környezetében egész hétre szóló változatos programokat nyújtunk, amelyben a madárgyűrűzés éppúgy szerepel, mint a terepi kutatások, megfigyelések, túrák, gyógynövény- és gombaismeret, mikroszkópos vizsgálatok, ügyességi játékok, vetélkedők, kézműves foglalkozások, éjszakai túra, íjászat, röplabdaverseny, asztalitenisz bajnokság.

 

Kalandtáborunk során a kis természetbúvárok megismerkednek a nyomolvasás rejtelmeivel, a csillagos ég iránymutatásával, a régi népek zsákmányszerzési technikáival, átélhetik a szabadban éjszakázás élményét és új oldalról szemlélhetik a természet titkos kincseit. 

 

Kerékpáros táborunkban csillagtúraszerűen, küzdelmes biciklizések közepette bekarikázzuk a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet legszebb tájait, kultúrtörténeti nevezetességeit.

 

Helyszín: Márokpapi (Kossuth u. 111.), mely a Szatmár-Beregi Tájvédelmi Körzet szívében található. 

Táboraink 6 és 7 naposak, mely a nyári szünet kezdetétől augusztus közepéig tartanak. Tanítási időben erdei iskola programmal várjuk az osztályokat.

 

Információ a programról, időpontokról és az árakról

E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, 4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6. 

www.e-misszio.hu , www.csiperkeerdeiiskola.hu