Ötvenmillió forint TDM-re Nyíregyházán

Ötvenmillió forint TDM-re NyíregyházánSikeresen pályázott Nyíregyháza a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezetek támogatását célzó ÉAOP-2008-2.1.3. pályázatán. A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. 50 Millió Ft-os támogatást  nyert el 5 éves fenntartási kötelezettség mellett.

A projekt megvalósítás időtartama a szerződéskötéstől számított 2 év, tehát várhatóan 2010. június-2012. május között.
 
Nyíregyházán és térségében a turisztikai szolgáltatók az önkormányzatokkal összefogva megalakították a Nyírség Turizmusáért Egyesületet, amely a létrejövő TDM szervezet alapját alkotja.
A TDM modellben megkövetelt alapelvek egyidejűleg két szervezet működését igénylik. A partnerséget leginkább egy demokratikus egyesület keretében lehet megvalósítani.
 
 
 
 
A professzionalizmus viszont egy felkészült munkaszervezetet követel meg, ezért jött létre a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. az Egyesület, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a meghatározó vonzerő tulajdonosok, azaz a Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. részvételével.
 
 Az elnyert támogatásnak köszönhetően még ebben az évben kialakításra kerül a TDM iroda, új technikai eszközök kerülnek beszerzésre.
 
 
A pályázat fontos eleme a szervezet és humánerőforrás fejlesztés, a munkaszervezet felállítása, a külföldi és belföldi jó gyakorlatok bemutatása, az egyesületi tagok szakmai képzése. Elkészülnek azok a tanulmányok (versenyképességi stratégia, arculatterv, arculati kézikönyv), amelyek a jövőbeni egyesületi és turisztikai munka további szakmai irányvonalának megalapozását jelentik. Javulnak a vendégtájékoztatás feltételei, kültéri információs terminál, touch info pont létesül, az interneten keresztül új foglalási, programtervező rendszer lesz elérhető.
Nagy hangsúlyt kap a marketingkommunikációs tevékenység, kiadványok készítése, kiállításokon való részvétel és a webmarketing - tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna, turisztikai referens.