Szeretlek Nyíregyháza

Szeretlek Nyíregyháza „Szeretlek Nyíregyháza!” Ezt a jelmondatot választotta az E-misszió Egyesület annak a pályázati programnak, mely az „Egy város arca” nevet viseli. A jelmondat egyértelmű utalás a projekt céljára: a város lakóinak figyelmét ráirányítani értékeinkre. Az idetartozás, a közös feladatvállalás és felelősségvállalás erősítése.

A program három, egymással összefüggésben, egymást támogató elemből áll.
 
 
Az első a város arcának megörökítése fotópályázatok, fotókiállítások és fotóstúrák szervezésével, valamint hozzájuk kapcsolódó kulturális rendezvényekkel.
A program első túrája az elmúlt héten zajlott (2010. 04. 29), amikor közel félszáz fotós járta végig a Széchenyi utcáról indulva a belváros szívét fényképezőgépekkel a kézben.
A séta, több száz fotót, egy újonnan alakult baráti kört és egy jó hangulatú beszélgetést eredményezett Boros György fotóművésszel, aki apró kis kulisszatitkokat árult el fotózásról. Az est a Phemius Trio színvonalas koncertjével zárult a sokak által kedvelt Öreg Motoros Sörözőben.
A túrán készült felvételek megtekinthetőek lesznek az erre az alkalomra készült weboldalon, valamint a www.e-misszio.hu oldalon is.
 
A projekt második eleme a közösségi kapcsolatok, a város megtartó erejét képező rendezvények összegyűjtésére és egy helyen történő propagálására irányul. A városban zajló eseményekről ugyanis jobbára csupán utólag értesülhetnek a város lakói. Az információ-áramlás erősen akadozik ezen a téren.
Ezért egy már meglévő honlap felhasználásával összegyűjtjük azokat a kulturális, oktatási, művészeti programokat, melyek jó alkalmat teremtenek a városban az élmény-szerzésre, közösségek és civilek egymásra találására, a közösség és így a város megtartó erejének növelésére. Ezek a városban, valamint a régióban lévő kulturális és közintézmények, civil szerveződések, alapítványok, egyesületek, sportlétesítmények eseményei.
 
Ez a weboldal a www.almamag.hu, mely eddig csupán az életmóddal kapcsolatos rendezvényekről adott számot.
Májustól ezek mellett helyet ad a sport, szórakozás, tévé, rádió, színház, művelődési házak, könyvtárak, civil szervezetek, sőt nyitott magánkezdeményezésű programok, rendezvények propagálásához.
A kezdeményezés kapcsán közel negyven szervezettel veszik fel a kapcsolatot az Egy város arca program vezetői.
 
A projekt harmadik eleméről szintén folyamatosan lehet majd információt kapni az almamag oldalán. Párbeszédkör indul, mely szintén a város lakói közötti kommunikáció felerősítését célozza. Az első párbeszéd kör témája éppen az lesz, miért szerethető ez a város, és mik azok a pontok, ahol változtatni kellene. A párbeszéd körben civilek, civilszervezetek, a média képviselői, az önkormányzati intézmények vezetői és a döntéshozók egyaránt bekapcsolódnak.