Tokaji Borok Fesztiválja - Újra a bor kap főszerepet Tokajban

Tokaji Borok Fesztiválja - Újra a bor kap főszerepet Tokajban Kiváló fehér borokkal és színes kulturális kavalkáddal várják a vendégeket a Tokaji Borok Fesztiválján május utolsó hétvégéjén. Az év első nagyrendezvényén idén is ellepik a pincészetek a város főterét és sétálóutcáját, hogy hűs nedűt kínáljanak a három nap alatt megszomjazó vendégeknek.

TOKAJI BOROK FESZTIVÁLJA 2010

2010. május 28-30.

-részletes program-

 

Tokaji Borok Fesztiválja - Újra a bor kap főszerepet TokajbanHagyományosan a Polgármesterek Borának átadó ceremóniájával kezdődik a Tokaji Borok Fesztiválja. A különleges, limitált mennyiségben kiadott és kereskedelmi forgalomba nem kerülő hatszáz palacknyi 5 puttonyos aszút (2007-es évjárat) és a hatezer üvegnyi kései szüretelésű hárslevelűt (2009) a borvidék 27 településének vezetői veszik át ünnepélyes keretek között május 28-án, pénteken délután öt órakor Tokaj főterén.
A bor kiváló minőségéről persze a látogatók is meggyőződhetnek a helyszínen, ahol tizenkét helyi és egy egri borház kínálja termékeit egész hétvégén.

A város sétálóutcájában a pincészetek mellett népművészeti bemutatók, kézműves vásár és különleges gasztronómiai kínálat is várja a látogatókat.

 

Tokaji Borok Fesztiválja - Újra a bor kap főszerepet Tokajban  Tokaji Borok Fesztiválja - Újra a bor kap főszerepet Tokajban

 

Tokaji Borok Fesztiválja - Újra a bor kap főszerepet TokajbanA fehér borok mellett a színes kultúra is főszerepet kap a tavasz utolsó hétvégéjén Tokajban. A három nap alatt folyamatosan zajlanak majd a programok a Kossuth téren felállított fesztiválszínpadon, ahol a helyi és határon túli hagyományőrző csoportok mellett koncertezik majd többek közt Ferenczi György és a Rackajam, az FG-4 (Illés/Fonográf emlékzenekar) és az egyik legismertebb Beatles tribute formáció, a The BlackBirds is.

A fellépők sorában a Képmás zenekar is jelen lesz akik a 2010-es Akusztikus turné második felvonását itt nyitják meg egy másfélórás koncerttel.

A Paulay Ede Színházban pénteken Zséda ad koncertet, szombaton este pedig Kálmán Imre nagysikerű operettjét, a Marica grófnőt mutatják be. Az egykori zsinagógába (ma Kulturális és Konferenciaközpont) is a komolyzene barátait várják, ott vasárnap Chopin estet rendeznek.

 

Tokaji Borok Fesztiválja - Újra a bor kap főszerepet Tokajban 

 

Több új tárlat is megnyílik a hétvégén a város kiállítótermeiben, a múzeumban pedig az érdeklődők az egykori Tokaji vár feltárt régészeti leleteit is megtekinthetik.