Secondary menu


Kiemelt cikkek

A Szabadtéri Színpad nyár végén nyílik!

Ma jelentették be, hogy 2018. augusztus 18-án Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjátékkal nyitja meg kapuit a teljesen megújult nyíregyházi Szabadtéri Színpad a Benczúr Gyula téren.

Kutyakiállítást rendeznek Nyíregyházán

A TESE (Tiszántúli Ebtenyésztők Sportegyesülete) Országos  CAC-Kutyakiállítást rendez minden fajta részére (Fajtanélküli, El nem ismert és Hobbi Kategória is!) Nyíregyházán 2018. április 22 - én, vasárnap a Guido Lovasparkban.

Rekordkísérletre készülnek a nyíregyházi menhelyen

Az Állatbarát Alapítvány 2018.április 8-án, vasárnap rekordot szeretne dönteni - már ami a kutyák sétáltatását illeti. 10-15 óra között várnak minden állatbarátot a Csatorna u. 2.szám alatti menhelyen. Szép időt jósolnak, döntsük meg a korábbi rekordot!

Fülöp kutya megkínzói súlyosabb büntetést kaptak másodfokon

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2018. április 6-án 8-8 hónap börtönbüntetésre súlyosbította a B. A. és társa vádlottakkal szemben állatkínzás bűntette miatt elsőfokon kiszabott 4-4 hónap fogházbüntetést. Az elsőfokú ítéletet egyebekben helybenhagyta a másodfokú bíróság.

Megjelent a Képmás Zenekar harmadik klipje

A klip ötlete egy baráti borozgatás alkalmával merült fel, és már régóta tervezgették.  Ez lírai, szerelmes dal, amelynek képeit Nyíregyházán és Bodrogkeresztúron forgatták, Kondás Kristóf a rendező segédletével. Újabb mérföldkőhöz érkezett a nyíregyházi Képmás zenekar pályafutása, hiszen bemutatták legújabb videóklipjüket, amely a MINDEN MIT ELLOPTÁL című dalból készült.

Csillagvirág-számlálás a Sóstói erdőben

Sokadik nekifutásra végre tényleg beköszöntött a tavasz. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a nyíregyházi Sóstói-erdőben újra nyílik védett növényritkaságunk, a ligeti csillagvirág. 2018. április 2-án, húsvét hétfőn 15:00-kor az E-misszió Egyesület ismét várja az erdő barátait a csillagvirág állomány megszámlálására. Találkozó a Tölgyes Csárda előtt, ahonnan gyalog közelítik meg a csillagvirág lelőhelyét.


Galériák

Don Carlos a nyíregyházi színházban

Don Carlos a nyíregyházi színházban A Móricz Zsigmond Színházban 2018. március 10-én szombaton a Nagyszínpadon mutatták be Szabó Máté rendezésében Friedrich Schiller DON CARLOS című drámáját.

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában

Egészségügyi szűrések a NyírPlázában A Vese Világnapja jegyében március 9-én Egészségnapot rendeztek Nyíreyázán. A NyírPlázában megrendezett eseményen résztvevő szervezetek segítségével megmérhettük vérnyomásunkat, vércukorszintünket, testzsírunk mértékét, tüdőnk teljesítményét, C-vitaminszintünket is.

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása

Felfüggesztve - Perme fotókiállítása Dohos Ferenc, vagy ahogy a legtöbben ismerik Nyíregyházán, PERME első fotókiállítása nyílt meg 2018. január 25-én a Mustárházban. Perme évtizedek óta amatőr fotósként örökíti meg Nyíregyháza és környéke eseményeit, követi a város fejlődését. 2005 óta blogot vezet Perme Képeskönyve címmel, ahol több ezer fotóval színesíti írásait. A "Felfüggesztve" című tárlat még egy hónapig lesz megtekinthető!

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán

Űrbéli LEGO építés Nyíregyházán Mintegy 400 diák vett részt azon a közösségi programon, amelyet a nyíregyházi LEGO gyár szervezésében, a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban működő tekerd! csoport részvételével rendeztek meg szerdán Build the Space címmel. A gyerekek nem csak feladatokat oldottak meg és játszottak a nap során, hanem mindeközben az űrkutatással kapcsolatos ismereteiket is gyarapíthatták.

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban

DIÓTÖRŐ HERCEG a nyíregyházi színházban 2017. október 13-án mutatták be Olt Tamás rendezésében a Diótörő herceg című mesejátékot a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Sherlock Holmes - A sátán kutyája

Sherlock Holmes - A sátán kutyája előadás 2017. szeptember 9-én (szombat) nagy sikerrel mutatták be a Sherlock Holmes A sátán kutyája című darabot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Erotika és Tűzugrás a Múzeumok Éjszakáján

Múzeumok Éjszakája - Ízek KavalkádjaA Nyíri Mezőség települései számára a 2010-es év egyik legjelentősebb szabadtéri kulturális és gasztronómiai eseménye a IV. Múzeumok Éjszakája - Ízek Kavalkádja Gasztronómiai Fesztivál, amit június 19-én a Vasvári Pál Múzeumban és a Szentmihály téren rendeznek meg Tiszavasváriban.

 

 

 

 

Erotika és Tűzugrás a Múzeumok ÉjszakájánA rendezvény kora délután kezdődik és várhatóan késő éjjel fejeződik be. A múzeum állandó kiállításai mellett június 19-én két új időszaki kiállítás nyitja meg kapuit.

Kora délután nyílik a "Hej, Halászok, Halászok" c, kiállítás, amely a Nyíri Mezőségen élők halászati kultúráját mutatatja be. Késő este az "Erotika a népi kultúrában" című kiállítását láthatják, az érdeklődök.

Az erotika az emberi élet egyik legnagyobb szervező ereje, kényes volta miatt azonban eddig elég csekély nyilvánosságot kapott, annak ellenére, hogy mind a népi kultúrában, mind a tárgyi környezetben bőségesen találhatunk ebből a tárgykörből merítő alkotásokat. A kiállítás gerincét dr. Újvári Zoltán egyetemi tanár gyűjteménye adja, de emellett bemutatja a hazai múzeumoktól és magánszemélyektől származó tárgyakat is a teljesség igénye nélkül. Lehet itt látni a férfi nemi szervformára kiképzett húsvéti kölni tartót, vagy a női mellet formázó tejkiöntőt is.

A Múzeumkertben minden évben így az idén is gyermekek részére szerveznek programokat (játszóház, kézműves foglakozások stb.) Az idei év különlegessége a debreceni Vojtina Bábszínház fellépése 17.00 órától, valamint 22.00 órától Éjszaka a Múzeumban c. film vetítése.

Hagyomány már, hogy a múzeumi rendezvénnyel párhuzamosan zajlik a múzeum előtt található Szentmihály téren az "Ízek Kavalkádja" Kistérségi Gasztronómiai Fesztivál ahol a térség (Nyíri Mezőség) településinek (Tiszavasvári, Tiszalök, Tiszadada, Tiszadob, Tiszaeszlár, Tiszanagyfalu, Rakamaz, Szorgalmatos) gasztronómiai különlegességeit kóstolhatják meg az érdeklődők. Így például a: rabsic levest, korhely halászlé, keszeg tutajos módra, kenyérlángos, töltött káposzta, zúzos lé (vagy Vasvári Zúzos leves), birka pörkölt, Vasvári Ördögpecsenye, gólyafos, vízen kullogó, krumplis lángos, slambuc.

Ebben az esztendőben sem hiányozhatott a kézművesek utcája (szövő, fazekas, kovács, fafaragó, méhész, hímző, kosárfonó, köszörűs, kürtőskalácsos) valamint a tűzugrás. Azt est folyamán színpadra lép Pál István (Szalonna) és Bandája, akik késő éjszakáig húzzák a talp alá valót a Göbölyös táncházban.

 

 

 

Main menu

story | by Dr. Radut