Hét embercsempészt fogtak el Vállaj mellett

Hét embercsempészt fogtak el Vállaj mellett Hét feltételezett embercsempészt fogott el szombaton hajnalban Vállaj közelében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság migrációs ügyek osztálya és a Jonatán akcióosztály.

Dr. Tarcsa Csaba r. ezredes, a főkapitányság bűnügyi igazgatója elmondta: az előzetes nyomozati információk alapján szervezett rajtaütésben elfogott gyanúsítottak pénzért három afgán állampolgárnak nyújtottak segítséget a határ illegális átlépéséhez.

A embercsempészek közül a román állampolgárságú főszervezőt és az Olaszországban élő afgán megbízót őrizetbe vették, a többi szintén román állampolgár szabadlábon védekezhet.

A zöldhatáron gyalogosan átkísért, majd szállító- és felvezető-gépkocsival tovább szállított afgán menekültek közül egy folyamodott menekültstátuszért, a másik kettőt a román hatóságnak adták vissza.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében idén eddig tizenhat embercsempészt fogtak el, öt ellen körözést adtak ki, valamint 253 határsértővel szemben indult eljárás.