Hőségriadó Nyíregyháza és környékén

Hőségriadó Nyíregyháza és környékén Kettes fokozatú  hőségriadót rendel el mától az országos tiszti főorvos, mivel a következő napokban várhatóan 25-27 Celsius-fok között alakul a napi átlaghőmérséklet. A szokatlanul hűvös és esős május után a hirtelen beköszöntő, rendkívüli meleg nagyon megviseli a szervezetet.

 Ezért fontos, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat.  

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy Nyíregyháza és Sóstó területén több mint 380 nyomókút található, melyek ivóvíz fogyasztására alkalmasak. A belvárosban a Kossuth u. 44. és 13. sz. alatt, a Búza tér 14. szám alatt és a Színház u. 3. szám alatt található nyomókutakat vehetik igénybe a szomjazók. Emellett a városközpontban a Kossuth téren, a Benczúr téren, a Bujtoson, a Dózsa György úti sétálóutcán található díszkutak is ivóvíz minőségűek. A város játszóterei környékén pedig még további csaknem 30 ivókút található.  

A hőségriadó  miatt az elkövetkezendő napokban a lakótelepek szervizútjain locsolással hűsítik a levegőt naplemente után.  

Aki a nappali órákban keresne menedéket a hőség elől, az a Váci Mihály Kulturális Központban, a Városháza aulájában vagy az Új Ügyfélszolgálati Centrumban nyitvatartási időben tartózkodhat. Ezek a középületek több száz embernek adnak menedékhelyet a hőség elől. 

Emellett fontos, hogy aki teheti, a déli órákban tartózkodjon hűvös helyen. A lakások felmelegedése az ajtók, ablakok bezárásával és besötétítéssel akadályozható meg. Este, éjszaka célszerű átszellőztetni a helyiségeket. Az elvesztett folyadékot folyamatosan pótolni kell. Az idősekre, a betegekre és a kisgyermekekre különösen oda kell figyelni.