Miniszteri kitüntetés megyénk két orvosának

 Batthyány-Strattmann László-díjat adományozott Dr. Réthelyi Miklós miniszter az Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. két orvosának, Prof. Dr. Polgár Péternek és Dr. Turcsányi Istvánnak Semmelweis Ignác születésének 192. évfordulója alkalmából július 8-án.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumban rendezett ünnepségen a több évtizedes kimagasló teljesítményt ismerte el az életműdíjjal a miniszter.

Prof. Dr. Polgár Péter a Jósa András Oktatókórház Ér Központjának vezetőjeként a kardiológia területén ért el kimagasló eredményeket. A kandidált, habilitált professzor a huszonöt éves klinikai és több éves külföldi tapasztalatát 2010 július 1-től a Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói posztján is kamatoztatja. A Kardiológiai Társaság Tanácsadó Testületének, a Kardiológiai Szakmai Kollégiumnak, a Magyar Professzorok Világtanácsának tagja többek között, emellett az Egészségügyi Holding tudományos igazgatója.

Dr. Turcsányi István az egyetem elvégzése óta, közel harminc éve gyógyít a Jósa András Oktatókórházban. Sebészeti, baleseti sebészeti és ortopédiai szakvizsgája is segítette abban, hogy olyan műtéti eljárást vezessen be, amelyet Magyarországon jelenleg egyedülállóan csak a Jósa András Oktatókórházban végeznek. A nyaki gerincvelő sérülteknél olyan felső végtagi fogásjavító műtéti eljárást alkalmaz, amely segítségével javítható mind a négy végtagjára béna ember kézfunkciója. A főorvos 2005-től az Országos Rehabilitációs Intézet kézsebészeti konzultánsa.

Az életműdíjhoz szívből gratulálunk, a kitüntetett orvosainknak örömteli, további sikeres munkát kívánunk!

Az Egészségügyi Holding Zrt. vezetése