Nyíregyházi Nyár - Kakukkfészek

Nyíregyházi Nyáresték 2010 A Nyíregyházi Nyáresték keretében a Kakukkfészek című előadást láthatják az érdeklődők a  a Veszprémi Petőfi Színház vendégjátékában, július 23-24. között a Nyíregyházi Szabadtéri Színpadon.

Dale Wasserman:

Kakukkfészek

 A Veszprémi Petőfi Színház vendégjátéka

Nyíregyházi Szabadtéri Színpad, 2010. július 23-24. (esőnap július 25.)

 

Nyíregyházi Nyár - Kakukkfészek A kultikus, népszerű alkotásban az egyik pillanatban még durrannak a poénok, felszabadultan nevethetünk a szereplőkkel együtt az elmegyógyintézetbeli életen, az ott élők kalandjain, míg a következő percben elkomorulhat az arcunk az életük megpróbáltatásait nézve. Az előadás remek játéklehetőséget nyújt a színészeknek, emlékezetes, különleges élményt garantál a nézőknek, akik ebben a veszprémi produkcióban együtt láthatják a színpadon Bujtor István egykori szerepét alakító nyíregyházi Jászai-díjas Szalma Tamást és a Kossuth-díjas Eperjes Károlyt.

A börtönbüntetésre ítélt, piti bűnöző Patrick McMurphy, mint antiszociális elem elmegyógyintézetbe kerül kezelésre. A férfi azt hiszi, hogy így megúszhatja a börtönt és pár hónap után kiszabadulhat. Addig pedig megpróbálja jól érezni magát. Teszi ezt részben szórakozásból, de egyre inkább azért is, mert szembesül az elmegyógyintézetbeli embertelen körülményekkel: Ám egyedül nehezen érzi jól magát az ember és McMurphy megpróbálja felrázni apátiájából a többi bentlakót, élettel megtölteni a szürke falakat, borsot törni a főnővér orra alá.

 Az előadást az egykori rendező és főszereplő BUJTOR ISTVÁN emlékének ajánljuk.

 

Bõvebb információk a nyírnyár.hu weboldalon találhatók.