Új tagkórházzal bővült az Egészségügyi Holding Zrt.

 Július elsejével új taggal bővült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt., miután Mátészalka város képviselő-testülete 2010. április 29-én ellenszavazat nélkül támogatta, hogy a Területi Kórház Mátészalka is csatlakozzon a Holdinghoz.

 A kórház, mint költségvetési szerv 2010. június 30-ával megszűnt és a közfinanszírozott feladatokat a július elsejével megalakított nonprofit gazdasági társaság vette át, ugyanúgy, mint ahogy az Egészségügyi Holding Zrt. többi tagkórháza esetében is történt.

Az együttműködés gazdaságosabb, szervezettebb egészségügyi ellátást eredményez a jövőben, emelte ki dr. Tóth Lajos Barna, a Területi Kórház Nonprofit Kft. cégvezetője, hozzátéve, hogy az itt élő lakosok részére olyan újfajta lehetőségek nyílnak meg, amelyek biztosítják az esélyegyenlőséget a megyei betegellátásban. Többek között például az új szakrendelések kialakítása, az egynapos sebészet bevezetése, vagy a folyamatos diagnosztikai lehetőségekhez való hozzájutás az optimális beteg utak alapján mind a fenti célokat szolgálják majd.

Az Egészségügyi Holding Zrt. az elmúlt hónapok során már bizonyította, hogy az eredményes válságkezeléssel és a költséghatékony gazdálkodással képes a pénzügyi helyzet stabilizálására úgy, hogy a tagkórházakban korábban megszokott magas gyógyító szakmai színvonal, illetve a betegek érdeke ne sérüljön, tette hozzá Dr. Kiss Zoltán Tamás, az Egészségügyi Holding Zrt. vezérigazgatója. Üdvözöljük a Területi Kórház Mátészalka Nonprofit Zrt. dolgozóit a csatlakozással közel 5000 munkatársat számláló csapatban és bízunk benne, hogy a jövőben egyenrangú partnerként, közösen valósítjuk meg az országos szinten is példaértékű szervezet társadalmi és gazdasági céljait.