Öröm Fesztivál Nagykárolyban - Ismert magyar zenekarok a határon túl is

Öröm Fesztivál Nagykárolyban – Ismert magyar zenekarok a határon túl isÚjabb rendezvény csatlakozik az amúgy sem szűkös fesztiváltabellára, augusztus 5 és 8 között a romániai Nagykárolyban rendezik meg az első Öröm Fesztivált. A négy napos eseményen a magyar fesztiválélet legjobbjai szórakoztatják a nagyérdeműt, mellettük pedig fiatal zenekarok, humoristák is várják a közönséget határon innen és túlról.

A Nagykárolyi Öröm Fesztiválnak a város strandja és kempingje ad otthont. A négy napos eseményen három színpadon és egy nagy programsátorban zajlanak az események, de a termál strandon bárhol szembejöhet a látogatóval egy-két érdekesség.

 

A szervezők igyekeztek a kínálatban mindenki igényét kielégíteni, és az esti koncertek mellett a napközbeni szórakozást is biztosítják.

 

 

Buli négy napon keresztül

 

Ha valakinek a napi fürdőzés kevés lenne, akkor a strand Hawaii színpadán minden délután egy órától a húrok közé csap a Bombariadó Rockabilly Cirkusza, hogy a legjobb koktélok mellett beindítsák a fesztiválozókat. Fácánékat (a Mystery Gang egykori dobosának bandáját) pedig egy igazi hawaii party követi, ahol a sziget hangulatát idéző dallamokkal és színpadképpel pörgetik tovább a közönséget.

Minden délután fiatal, többségben erdélyi magyar fiatalokból álló zenekarok lépnek fel a kisszínpadon, esténként pedig olyan zenekarok adnak koncertet, mint a Kowalsky Meg a Vega, a Hooligans, a PASO, a Quimby, a Ladánybene 27, az Irie Maffia vagy éppen Ganxsta Zolee és a Kartel.

 

A koncertek előtt és közben alternatív szórakozási lehetőséget is kínálnak a nagykárolyi fesztiválra érkezőknek. Fellép a 4 for Dance és a Folk Error, szövegel Badár Sándor és Rokker Zsolti, Bakáts Tibor pedig a Tilos Rádióval települ ki egy napra. Settenkedő több közönségtalálkozót is moderál majd, a gasztrobarátok pedig a Paprika Televízióból ismert Kozi és Döme zsűrizése alatt főzhetik meg kedvencüket. Lesz freestyle foci bemutató, képregény workshop és „nem létező tárgyak interaktív tárlata” is.

 

Közel van…

Nagykároly (románul Carei) a magyar határtól körülbelül 10 kilométerre található. Vállaj településnél érdemes átlépni a határt és az 1F úton haladni. Az ország fizetőeszköze a román lej (RON). Románia Európai Uniós tagország, azonban nem része a Schengeni övezetnek. Ez annyit tesz, hogy ugyan útlevél nélkül utazhatnak az EU tagjai a szomszédos államba (kivéve Bulgária és Ciprus), de a határon ellenőrzés van. Fontos, hogy csak az új típusú személyi igazolványt fogadják el a határon.

 

 

A Nagykárolyi Öröm Fesztivál a hazaiaknál jóval olcsóbb, a hetijegy elővételben már annyiért megkapható, amennyibe idehaza átlagosan egy napi belépő kerül. Az étel-ital árak is alacsonyabbak, minőségi sört például már 100-180 forintnyi lejért csapolnak. A napijegy és a fesztivál bérlet a strand használatára is feljogosítja a vendégeket. Bővebb információ: www.nof.ro