Hét személyt, közük egy 14 éves fiút vettek őrizetbe kisebb lopások miatt a hétvégén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Hét személyt, közük egy 14 éves fiút vettek őrizetbe kisebb lopások miatt a hétvégén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébenEgy marék gumicukrot lopott el az a 14 éves fiú, akit szombaton vett szabálysértési őrizetbe a Baktalórántházi Rendőrőrs. A gyerek, aki a nyírjákói falunapon markolt bele egy édességes stand kínálatába, nem volt ismeretlen a rendőrök előtt.

Korábban is többször érték már lopáson, gyermekvédelmi otthonban helyezték el, eddig azonban a büntetőjog eszközei tehetetlenek voltak vele szemben, hiszen csak ebben a hónapban lépte át a fiatalkorúság küszöbét. A fiú kihallgatásakor azt mondta: megbánta, és többet nem fog lopni.

Egy 69 éves nyíribronyi férfit is a Nyíregyházi Rendőrkapitányság baktalórántházi őrse vett őrizetbe. A bácsi két szatyor almát lopott el egy falubelije gyümölcsöskertéből.

Vasárnap a Záhonyi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Tuzséron igazoltatott egy férfit, aki éppen almát adott le. A rendőr tudta, hogy a kisebb lopások miatt ismert személynek nincsen gyömölcsöse, ezért kérdőre vonta. A férfi beismerte, hogy lopta a mintegy három mázsa almát. A 35 éves tuzséri férfit őrizetbe vették.

Negyven gramm cigarettadohány eltulajdonításáért egy 44 éves baktalórántházi nőt vettek őrizetbe. Az asszonyt a boltos érte tetten a hétvégén. Két csomag dohányt próbált ellopni egy 3 éves ibrányi asszony is pénteken egy nyíregyházi áruházból. Tettenérése után őt is őrizetbe vették.

A biztonság őr saját szolgálata alatt, a ruhájába rejtve lopott ki mintegy 12.000 Ft értékű árut az elvileg általa őrzött nyíregyházi áruházból. Az eltulajdonított árucikkeket kocsijában megtalálták, az 52 éves férfit szabálysértési őrizetbe vette az Érkerti Rendőrőrs.

Egy 21 éves ukrán nőt azután vett őrizetbe a rendőrség, hogy egy nyíregyházi nagyáruház biztonsági őrei lopáson érték. A külföldi kb. kilencezer forint értékben próbált meg szépségápolási termékeket táskájába rejtve kivinni.