Nyíregyháza - 63 millió forintnyi aranynak veszett nyoma

Nyíregyháza - 63 millió forintnyi aranynak veszett nyoma Négy személyt vett őrizetbe október 19-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya egy tavaly nyáron fegyveres rablásként bejelentett bűncselekménnyel kapcsolatban.


2009. augusztus 14-én egy nyíregyházi zálogház alkalmazottja arról tett bejelentést, hogy egy ismeretlen férfi pisztollyal fenyegetőzve mintegy húsz kiló aranyat rabolt el az üzletből. A rendőrség fegyveres rablás miatt indított nyomozást.

Két héten belül tisztázták, hogy szó sem volt rablásról, a fiatal férfi önként adta oda bűntársainak a 63 millió forint értékű ékszert. A rendelkezésre álló adatok szerint az eladott arany árán közösen osztoztak.

A 24 éves alkalmazottat már akkor gyanúsítottként hallgatták ki.

 

 

*Sikkasztás Btk. 317. § (1) Aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el. (6) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a) a sikkasztást különösen nagy értékre (…) követik el.

A nyomozók a bevetési szolgálat Jonatán akcióosztályának segítségével most egyszerre három ingatlanon a négy feltételezett bűntárson ütöttek rajta. Az egyik lakásban feltehetően a bűncselekmény hasznából származó pénzt és gyémántokat foglaltak le- hogy ezek pontosan mennyit érnek, azt szakértő fogja megállapítani.

A különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntett* megalapozott gyanújával folytatott eljárásban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezi a kedden őrizetbe vett 25-27, illetve 39 éves gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

 

-

-

-

-