Új kerékpárutakon bringázunk Nyíregyházán

Új kerékpárutakon bringázunk NyíregyházánA Zöld Kerék Alapítvány és a Vinibike Egyesület közös városi bringázásra hívunk mindenkit, aki még a hűvös idő ellenére nyeregbe pattan. Nyíregyháza újonnan kialakított kerékpárútjait járjuk be, valamint az eddigieket felmérjük, mennyire biztonságosak, milyen a minőségük, valamint „A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztése Nyíregyházán”.

Indulás 2010. október 31-én vasárnap

Nyíregyháza Vay Ádám krt. 1. (Éva Fotó)
10. 00. óra.

 

A bringázás után Aranyharmat teaház vendégei vagyunk egy csésze teára.

 

Információ:

Vinnai Zsolt, 20-516-3528 info@vinibike.hu,        www.vinibike.hu

Kazai Béla,  70-220-3835 zoldkero@gmail.com, www.zoldkero.hu

 
 
 
 
 
Új utak és kerékpárutak Nyíregyházán
 
Az ÉAOP 5.1.1/B-2009-0001 „A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztése Nyíregyházán” című projekt – melyre a város több, mint 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyírt pályázaton – keretében történik a belvárosi utak szabályozása, átépítése valamint az akcióterület és a város kerékpáros forgalmi kapcsolatának megteremtése.
 
A kerékpárút egyrészt Nyíregyháza belvárosában a Bethlen Gábor utca teljes hosszán a Bercsényi utcától a Vasgyár – Mező utca kereszteződéséig kerül kiépítésre. Másrészt a Szent István utca – Inczédy sor kereszteződésétől indul ki, mely a Szent István utca páratlan oldalán halad, majd átvezetésre kerül a Gimnázium közön keresztül a Luther tér irányába, az Evangélikus templomot megkerülve a lámpával biztosított gyalogátkelőhelyen át az Iskola utcán tovább egészen a Széchenyi – Szarvas –Iskola utak kereszteződéséig vezet. Itt három irányba válik szét, a Zrínyi I. sétálóutca irányába, a Szarvas utcán a Kereszt utcáig, illetve a Széchenyi utcán a Benczúr tér mellett a Széchenyi - Petőfi - Vasgyár utcai csomópontig. A Közgyűlés döntése alapján a beruházás – amelynek összértéke a kerékpárutakra vonatkozóan közel 90 millió forint – az uniós támogatáson felül saját forrásból is kiegészítésre került. A közbeszerzési eljárás nyertese a Colas Út Zrt. és a Közmű Generál Kft. közös vállalkozásában 2010. augusztusában elkezdte a kivitelezést.
 
A belvárosi utak rehabilitációjához az Egyház - Síp utca és Kálvin tér - Bercsényi utca szabályozása, a Széchenyi utca – Szarva utca – Iskola utca kereszteződésének jelzőlámpás csomóponttá történő átépítése, valamint a Kiskörút folytatása és a Szent István utca átépítése tartozik.
 
Kálvin tér és Bercsényi utca érintett szakaszain ívkorrekció, továbbá az Egyház utca és a Bethlen Gábor utca kereszteződés átalakítása jelzőlámpás csomóponttá.
A Szent István út tervezett szakaszának átépítése valamint a Kiskörút Bocskai utca – Szent István út közötti új 2x2 sávos út kiépítése a hozzátartozó közműmunkákkal jelenti az útépítés mellett autóbuszöböl létesítését a Szent István utcán a gimnázium előtt és a Kiskörúton, burkolat korrekciót, szegély és burkolatépítést, jelzőlámpák elhelyezését.
A Széchenyi u. – Szarvas u. – Iskola u. csomópontjának jelzőlámpás csomóponttá történő átépítése során is épül buszöböl, illetve a kivitelező elvégzi a szükséges burkolat és szegély korrekciókat.
 
A már meglévő közlekedési létesítmények korszerűsítése, fejlesztése és az új közlekedési létesítmények építése során a Kevíz 21 Zrt.-nek és a Colas Út Zrt. és a Közmű Generál Kft. közös vállalkozásának  feladata a rendelkezésre álló engedélyezési és tender tervdokumentáció alapján a projekt megvalósításához szükséges kiviteli tervek elkészítése, az elkészült és jóváhagyott kiviteli tervek alapján az egyes részekben megtervezett létesítmények kivitelezése és majd az elkészült, megépült létesítmények megvalósulási terveinek elkészítése. Valamint növénytelepítés, mely során több mint 150 darab lombos fa, több száz cserje kerül kiültetésre és a meglévő fák kalodákkal történő megóvása is a feladatuk.
 
Megköszönve a lakosság és az autósok türelmét,
kérjük a közúti táblák figyelembe vételét!
 
 
További információ:
Plajos Zsuzsa Mária
Nyíregyházi Ipari Park Kft.,
mint Városfejlesztési Társaság
Információs vonal: 42/508-660
 
/A fenti elérhetőségeken a belváros fejlesztésének más területéről is információt kaphatnak!/