Gyalogosgázolások Nyíregyházán és köryékén

Gyalogosgázolások Nyíregyházán és köryékén November 9-én, sötétedés után az esőben több gyalogosgázolás történt Nyíregyházán és környékén.

Délután fél ötkor a Derkovits és Dugonics utcák kereszteződésében a kijelölt gyalogátkelőhelyen két 19 éves lányt ütött el személyautó. Az egyik gyalogos súlyos, a másik könnyű sérüléseket szenvedett.

Körülbelül ugyanebben az időben a Törzs utca-Semmelweis utca kereszteződésében személygépkocsi gázolt el egy zebrán átkelő 58 éves asszonyt, aki súlyosan megsérült. Kemecsén este fél hétkor hátulról ütötte el a mögötte közlekedő jármű az úttest szélén láthatósági mellényben gyalogló nőt.

A 35 éves asszony könnyű sérüléseket szenvedett.

 

Közlekedésbiztonsági tanácsok

 

Az egyre korábban beálló sötétség, valamint az őszi időjárás jellemzői (mint például a gyakori esők vagy a köd) miatt ilyenkor a közlekedőknek jóval kedvezőtlenebb látási és útviszonyokra kell számítani.

A gépjárművezetők tartsanak nagyobb követési távolságot, a kijelölt gyalogátkelőhelyeket még nagyobb óvatossággal közelítsék meg! A világítóberendezések használata nem csak a gépjárművezetőkre, de a kerékpárosokra is vonatkozik. Lakott területen kívül bicikliseknek és az úttesten haladó gyalogosoknak kötelező a láthatósági mellény viselése, ami lakott területen belül is hasznos lehet. A gyalogosok is legyenek azzal tisztában, hogy az autósok kevésbé láthatják őket, ezért fokozottan ügyeljenek az úttesten átkeléskor!

További közlekedésbiztonsági tanácsok az ORFK-OBB-től ->>