Felújítják a vállaji főteret

Európai Uniós támogatással valósulhat meg a helyiek vágya, végre megújulhat a vállaji főtér. Az új faluközpont nemcsak a hétköznapok közösségi tere lesz, de olyan események színterévé válhat, amely éves szinten eddig is sok látogatót vonzott Vállajra.

A vállaji főtér komplex fejlesztése című ÚMVP-pályázat keretében csaknem 45 millió forintból újul meg a vállaji főtér. A pályázat elemei között többek között sor kerül a Svábház tetőhéjazatának cseréjére, az elavult, balesetveszélyes játszótér és a főút melletti parkosított rész felújítására. A projekt során mintegy 2000 növényt helyeznek el. A teljes beruházás során a környezetbarát technológiákat és a természetes anyagokat részesítik előnyben. A fejlesztés révén egy fő hátrányos helyzetű munkavállaló foglalkoztatása tervezett. A játszótér felújítása és bővítése az Európai Uniós és a magyar szabványoknak megfelelően történik. Vállajon a lakosság jelentős része sváb származású, ezért kiemelten fontosak a helyiek életében a hagyományőrző jellegű találkozók, rendezvények. Ennek megfelelően a projekt célja nemcsak az élhetőbb életkörülmények megvalósítása, de a turisztikai vonzerő növelése is.

A projekt 2011.01.13-án indult. A projektben foglalt 44 173 145 Ft-os támogatás kedvezményezettje Vállaj Község Önkormányzata (4351 Vállaj Szabadság tér 6.).