Késes rabló járt két kisboltban Nyíregyházán

rendőrségHétfőn 21 órakor egy középkorú férfi ment be a nyíregyházi Vasvári Pál utcán egy csemegeüzletbe, és az egyedül ott tartózkodó 35 éves eladónőtől késsel a kezében pénzt követelt. A hölgy megnyomta a pánikgombot, mire a tettes elmenekült. A városi rendőrkapitányság nagy erőkkel kezdte meg az elkövető felkutatását.

Alig több mint fél óra múlva egy Bocskai utcai kisboltból érkezett riasztás. A rabló itt egy kenyérvágó kést kapott fel, dulakodott a 41 éves eladónővel, akinek meg is vágta a kezét. A férfi a kasszában található pénzzel és néhány doboz cigarettával elfutott, a könnyű sérüléseket szenvedett nő megnyomta a riasztót és rögtön hívta a rendőrséget. Az előző rablás elkövetőjét kereső rendőrök két percen belül a helyszínen voltak, és a közelben elfogták a feltételezett tettest.

A lopásért korábban büntetett gyanúsított mindkét cselekményt beismerte, az első rablásnál használt zsebkést, valamint a másodikból származó pénzt megtalálták nála.

A felfegyverkezve elkövetett rablással és annak kísérletével gyanúsított 48 éves nyírbogdányi férfit a Nyíregyházi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, előzetes letartóztatását kezdeményezik.

A gyanúsításban szereplő bűncselekményt a törvény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.