Uzsorások őrizetben Nyírbátorban

rendőrségUzsorabűncselekmény miatt nyomoz a Nyírbátori Rendőrkapitányság. Február 4-én őrizetbe vettek két férfit, akik életveszélyes fenyegetéseket követően ásóval és vasvillával felfegyverkezve rontottak be egy nekik tartozó házaspár lakására, mert azok már nem tudtak nekik időben fizetni.

A 34 és 24 éves fivéreket felfegyverkezve elkövetett önbíráskodással és magánlaksértéssel gyanúsítják. Sérülést senki sem szenvedett, csak anyagi kár keletkezett.

Az uzsorások elfogását követően a Nyírbátori Rendőrkapitányságon azonnal megkezdődtek a tanúkihallgatások. Késő este a sértettek egyik hozzátartozója szóváltásba keveredett a gyanúsítottak épület előtt várakozó rokonaival, fenyegetőzött, majd egyiküket megütötte. Az ittas személy a rögtön közbelépő rendőrnek is ellenszegült, megbilincselését követően pedig úgy megfejelte az egyenruhást, hogy az súlyosan megsérült. A 30 éves férfit garázdaság, zaklatás és testi sértés megalapozott gyanújával vették őrizetbe, valamint hivatalos személy elleni erőszak miatt az ügyészségen kezdeményeztek vele szemben eljárást.