Az áramlopások ellen tartott nagyszabású akciót az Újfehértói Rendőrőrs

rendőrségA szabálytalan áramvételezések felderítésére tartott a szolgáltatóval közös ellenőrzést kedden a Nyíregyházi Rendőrkapitányság újfehértói őrse a környező településeken.

Az egész napos akcióban tizenöt bökönyi lakost vettek szabálysértési őrizetbe, mert az utcai vezetékre drótot akasztva vezették az áramot lakásukba. Az életveszélyes módszerrel lopott árammal fűtöttek, valamint működtették a tévét és a háztartási berendezéseket. Az elsődleges adatok alapján az egyes esetekben okozott kár többnyire tíz- és húszezer forint között volt. (A cikk a kép alatt folytatódik.)

Az éjszakába nyúló akció közben érkezett telefonos bejelentés, hogy egy újfehértói ház udvarán illetéktelen személyt láttak. A helyszínre érkező egyenruhások azt látták, hogy a bejárati ajtó be van feszítve, ezért bementek. A házban lakó férfinak is ők szóltak, mert az nem ébredt fel a betörésre. A rendőrök az egyik emeleti szoba ajtaja mögé megbújva találták meg az elkövetőt, kabátja alatt a betörőszerszámokkal és az eltulajdonított értékekkel. A 20 éves helyi fiatalembert őrizetbe vették.

Az ellenőrzés során Újfehértó határában tetten értek még két személyt, akik kerékpáron körülbelül 200 kg lopott fát toltak. A nagykállói lakosokat szintén őrizetbe vették. Megtaláltak továbbá egy szökése miatt körözött fiatalkorút, akit meghallgatása után visszavittek az intézetbe.

Hasonló ellenőrzéseket a jövőben is tervez a rendőrség.